'Nokia 3310 met Android en 4G netwerkondersteuning op komst'

29-12-2017  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In de database van de Chinese keuringsinstantie Tenaa is een nieuwe uitvoering opgedoken van de Nokia 3310 die draait op een besturingssysteem dat is gebaseerd op Android en daarnaast ook over 4G ondersteuning beschikt. Het toestel wordt mogelijk begin 2018 gepresenteerd.

Begin dit jaar verraste HMD Global - de Fins-Chinese fabrikant van Nokia telefoons en smartphones - vriend en vijand met de introductie van een nieuwe Nokia 3310. De eerste uitvoering van dit toestel had enkel 2G / GSM ondersteuning en later dit jaar kwam daar een model met 3G / UMTS ondersteuning bij. Uit de database van de Chinese keuringsinstantie FCC blijkt dat er een derde uitvoering van de Nokia 3310 op komst is met features die het toestel nóg begeerlijker kunnen maken.

Nieuwe Nokia 3310
Nieuwe Nokia 3310

In de database van Tenaa is een Nokia 3310 opgedoken die draait op het YunOS besturingssysteem. Dit is een besturingssysteem dat is gebaseerd op Android en derhalve ook enkele Android apps kan draaien. Dit zou het bijvoorbeeld mogelijk kunnen maken om op de Nokia 3310 Facebook, WhatsApp, Instagram en Snapchat te kunnen gebruiken. Een ander belangrijk detail is dat de derde uitvoering van de Nokia 3310 beschikt over 4G netwerkondersteuning.

Qua vormgeving, formaat, beeldscherm en accu komt de 4G uitvoering van de Nokia 3310 met Android geheel overeen met de Nokia 3310 zoals we die nu al kennen. Het is niet bekend wat de plannen van HMD Global zijn met dit model van de Nokia 3310. De kans is groot dat het toestel begin 2018 in China gepresenteerd zal gaan worden, maar de kans lijkt aanzienlijk kleiner dat dit model ook naar Europa gaat komen. Het YunOS is namelijk een besturingssysteem dat is gericht op de Chinese markt.


Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie