Sony Xperia XA2 Ultra staat klaar voor introductie

02-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Sony gaat in de komende dagen tot weken hoogstwaarschijnlijk de Sony Xperia XA2 Ultra introduceren, zo blijkt uit foto's die van het toestel zijn opgedoken.

Afgelopen jaar heeft Sony goede zaken gedaan met haar Xperia XA1 familie. Deze serie bestond uit drie toestellen die qua specificaties nagenoeg gelijk aan elkaar waren, maar verschilde in beeldschermformaat. Deze beproefde tactiek gaat Sony in 2018 waarschijnlijk herhalen en het eerste toestel uit de Xperia XA2 familie heeft nu haar gezicht laten zien.

Foto toont vermoedelijk de Sony Xperia XA2 Ultra
Foto toont vermoedelijk de Sony Xperia XA2 Ultra

Vanuit China zijn foto's opgedoken van een toestel met een 6 inch groot beeldscherm. Waarschijnlijk gaat het hier dan ook om het grootste toestel van de nieuwe serie en opvolger voor de huidige Sony Xperia XA1 Ultra. Hoewel de naam nog niet is bevestigd, lijkt het voor de hand te liggen dat deze uitgelekte smartphone gaat luisteren naar de naam 'Sony Xperia XA2 Ultra'. In ieder geval is wel bekend dat het toestel het typenummer H4213 en H4233 draagt (afhankelijk van de versie).

Dubbele camera aan de voorzijde

De foto's laten enkele belangrijke wijzigingen zien ten opzichte van de huidige Xperia XA1 Ultra. Zo lijkt de nieuwe Xperia XA2 Ultra aan de voorzijde voorzien te zijn van een dubbele camera. Verder is aan de achterzijde nu een vingerafdruksscanner aanwezig.

Qua specificaties wordt verwacht dat de Sony Xperia XA2 Ultra een 6 inch groot Full HD beeldscherm heeft. De smartphone wordt waarschijnlijk aangedreven door de 2,2 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 630 processor. Daarbij beschikt het toestel naar verluidt over 4 GB werkgeheugen en 64 GB aan interne opslagcapaciteit. Uiteraard zal ook een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig zijn.

Uit de uitgelekte foto's blijkt dat de Sony Xperia XA2 Ultra aan de voorzijde twee camera's en een LED flitser heeft. Ook aan de achterzijde is een camera en een LED flitser aanwezig. Wat de resolutie van alle camera's is, is momenteel nog niet bekend. Wel is duidelijk dat de Sony Xperia XA2 Ultra direct uit de doos zal draaien op Android 8.0 Oreo.

Aankondiging

De introductie van de Sony Xperia XA2 Ultra - en mogelijk ook de Sony Xperia XA2 - zal waarschijnlijk ergens in de aankomende dagen gaan plaatsvinden. Eind deze week openen in Las Vegas de deuren van de jaarlijkse Consumer Electronics Show (CES), een grote beurs die vaak wordt aangegrepen om nieuwe smartphones te presenteren.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie