'Opvolger voor LG G6 krijgt minder voorspelbare naam'

04-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Net als Samsung heeft ook LG al jaren een high-end smartphone serie met duidelijke opvolgers. Voor dit jaar werd verwacht dat LG zou gaan komen met de LG G7 als opvolger voor de huidige LG G6. Nieuwe berichten suggereren echter iets anders.

LG is volgens het Koreaanse Digital Daily van plan om haar high-end G- smartphone serie anders op te gaan bouwen qua nummering. Wanneer LG de huidige traditie zou voortzetten, zou dit jaar de LG G7 geïntroduceerd moeten gaan worden. In de afgelopen jaren heeft LG al zes telgen in de G-serie uitgebracht, te beginnen met de LG Optimus G in 2012, de LG G2 in 2013, de LG G3 in 2014, de LG G4 in 2015, de LG G5 in 2016 en de LG G6 van vorig jaar. Als de berichtgeving klopt volgt er dit jaar echter geen LG G7.

LG G6
LG G6

Hoe de opvolger voor de LG G6 gaat heten is volgens Digital Daily nog niet besloten. LG heeft nog enkele weken om die beslissing te nemen. Waarschijnlijk gaat LG de opvolger voor de LG G6 namelijk eind februari presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. 

Het meest voor de hand lijkt te liggen dat LG een vergelijkbare nummering gaat toepassen als bij de LG V-serie. De LG V-serie met daarin de LG V10 uit 2015, de LG V20 uit 2016 en de LG V30 die sinds kort verkrijgbaar is, springt telkens met een tiental omhoog. Gesuggereerd wordt dan ook dat LG de opvolger voor de LG G6 wellicht 'LG G10' gaat noemen. 

De reden voor de wijziging zou zijn dat gebruikers van LG smartphones de lagere- en enkelcijferige getallen zouden associëren met verouderde toestellen. Samsung is al bij de Galaxy S8 en Galaxy Note 8, evenals Apple die al bij de iPhone 8 en iPhone X is. Het cijfer 7 zou door veel mensen daardoor als 'ouder' gezien worden.

Over de opvolger voor de LG G6 is opvallend genoeg nog maar weinig informatie bekend en uitgelekt. Ook LG heeft nog niet over de komst van het toestel gesproken. Doorgaans begint LG enkele weken voor de officiële introductie van een nieuw toestel met het onthullen van de eerste details van nieuwe high-end smartphones. In het geval van de opvolger voor de LG G6 zal dit waarschijnlijk ergens begin februari gaan beginnen. 
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie