Samsung presenteert Exynos 9 processor voor Samsung Galaxy S9

04-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Samsung heeft vandaag de Exynos 9810 processor gepresenteerd, een high-end smartphone processor die Samsung hoogstwaarschijnlijk in de Samsung Galaxy S9 gaat gebruiken.

De Samsung Exynos 9810 processor is de opvolger voor de Exynos 8895 processor die Samsung vorig jaar in de Samsung Galaxy S8, Galaxy S8+ en Galaxy Note 8 heeft gebruikt. Het ligt derhalve voor de hand dat de Exynos 9810 processor de verwachte Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ gaat aandrijven. Samsung geeft aan dat de massaproductie van de Exynos 9810 processor van start is gegaan. De Exynos 9810 processor is Samsung's tegenhanger voor de Qualcomm Snapdragon 845 processor die in december werd gepresenteerd.

De Samsung Exynos 9 processor  komt waarschijnlijk in de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ te zitten
De Samsung Exynos 9 processor  komt waarschijnlijk in de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ te zitten

De Exynos 9810 processor is de snelste smartphone- en tablet processor die Samsung dit jaar zal uitbrengen. Het gaat om een 10 nanometer octa-core processor met vier snelle en vier energiezuinige cores. De snelle processorkernen hebben een rekenkracht van 2,9 GHz per core. Details over de rekenkracht van de energiezuinige kernen heeft Samsung niet gedeeld.

Anders dan eerdere octa-core processoren kunnen de acht cores in de nieuwe Exynos 9 processor in iedere combinatie met elkaar samenwerken. Voorheen werden voor zware taken de vier snelle cores ingezet tezamen met de vier energiezuinige cores en werden voor de achtergrondtaken de energiezuinige cores gebruikt. In de Exynos 9 processor is het mogelijk om één of meerdere snelle cores te combineren met één of meerdere energiezuinige cores.

18-core GPU

Ook de grafische processor (GPU) is aangepast. De kloksnelheid van de GPU ligt waarschijnlijk hoger, al heeft Samsung hier geen details over gegeven. Totaal heeft de GPU 18 rekenkernen tot haar beschikking. Dat zijn er overigens twee minder dan in de Exynos 8 processor van vorig jaar.

1,2 Gbps download over 4G

Naast zeer snelle en krachtige prestaties, ondersteunt de nieuwe Exynos 9810 processor van Samsung downloadsnelheden tot 1,2 Gbps over 4G netwerken. Hiervoor past de processor het zogenaamde 'carrier aggregatie' over maar liefst zes 4G frequenties toe. De processor ondersteunt daarnaast uploadsnelheden tot 200 Mbps.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie