Sony Xperia XA2, Xperia XA2 Ultra en Xperia L2 staan klaar voor introductie

05-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Tech-insider Evan Blass heeft de afbeeldingen gepubliceerd van alle drie de middenklasse smartphones van Sony die in de komende weken gepresenteerd zullen gaan worden. Naast de al eerder uitgelekte Sony Xperia XA2 Ultra, laten de afbeeldingen zien dat Sony ook komt met de Sony Xperia XA2 en de goedkopere Sony Xperia L2.

Sony komt dit voorjaar waarschijnlijk met vier tot zes nieuwe smartphones. Grofweg voert Sony drie smartphone series: één voor het segement tot 250 euro, één voor het segment tot 500 euro en één voor het high-end segment. Het introductiepatroon van Sony voor 2018 gaat waarschijnlijk sterk lijken op dat van afgelopen jaar. Begin deze week zagen we al de Sony Xperia XA2 Ultra verschijnen. Nu heeft tech-insider Evan Blass middels de publicatie van afbeeldingen laten uitlekken welke introductieplannen Sony dit voorjaar heeft.

Sony Xperia XA2 Ultra
Sony Xperia XA2 Ultra

Naast de al eerder uitgelekte Sony Xperia XA2 Ultra, verschijnt dit voorjaar ook de Sony Xperia XA2. Daarmee pakt Sony het middenklasse segment op dezelfde manier aan als vorig jaar. Ook vorig jaar verschenen aan het begin van het jaar de Sony Xperia XA1 en Xperia XA1 Ultra, die qua specificaties in grote lijnen gelijk waren, maar in formaat verschilde. Na de zomer werd er zelfs nog een derde toestel in de vorm van de Sony Xperia XA1 Plus aan toegevoegd, zodat consumenten de keuze hadden tussen drie formaten smartphones met allemaal ongeveer vergelijkbare specificaties.

Verder komt Sony met de Sony Xperia L2. Dit is een opvolger voor de Sony Xperia L1 uit 2017 en wordt waarschijnlijk het meest scherp geprijsde Sony toestel van 2018.

Sony Xperia XA2
Sony Xperia XA2

Sony Xperia XA2 en Xperia XA2 Ultra

De Sony Xperia XA2 wordt een toestel met een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm. Daarbij zijn ten opzichte van de huidige Xperia XA1 zowel het beeldschermformaat als de resolutie omhoog gegaan. De Xperia XA1 had namelijk een 5,1 inch beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. De Sony Xperia XA2 Ultra krijgt, zoals eerder al was uitgelekt, een 6 inch groot Full HD beeldscherm en wijzigt in dat opzicht niet ten opzichte van haar voorganger.

Sony gaat voor beide toestellen gebruik maken van de 2,2 GHz octa-core Qualcomm Snapdragon 630 processor, terwijl de voorgangers van beide toestellen nog op processoren van MediaTek draaide. Waarschijnlijk doet Sony dit voor toekomstig update beleid dat door Qualcomm beter wordt ondersteund dan door MediaTek. Zowel de XA2 als de XA2 Ultra komen in twee versies: één met 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslagcapaciteit en één met 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit.

Op cameragebied zullen beide toestellen uitgevoerd zijn met een 21-megapixelcamera aan de achterzijde. De 'kleine' Sony Xperia XA2 heeft aan de voorzijde een 7-megapixel frontcamera, de Sony Xperia XA2 Ultra beschikt over een dubbele camera met een resolutie van 15-megapixel.

Sony Xperia L2
Sony Xperia L2

Sony Xperia L2

Over de Sony Xperia L2 is tot op heden nog niet zo heel veel bekend. Wel is duidelijk dat het toestel - net als haar voorganger -  een 5,2 inch groot beeldscherm krijgt met een 720p HD beeldschermresolutie. De smartphone komt mogelijk op de markt met een iets oudere Android versie, bijvoorbeeld Android 7.1 Nougat in plaats van het nieuwere Android 8.0 Oreo.

Gezien de drie nieuwe smartphones van Sony nu zijn uitgelekt, lijkt dat erop te wijzen dat Sony de toestellen mogelijk al in de komende dagen rondom de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas gaat presenteren. Anderzijds tonen de renders de datum van 25 februari, dat is daags voordat het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona haar deuren opent. Een introductie tijdens het MWC is logischer aangezien de voorgangers van de drie toestellen vorig jaar ook tijdens het MWC zijn gepresenteerd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie