Authentiek ogende afbeeldingen van Nokia 6 (2018) lekken voortijdig uit

05-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Later vandaag wordt hoogstwaarschijnlijk de Nokia 6 (2018) gepresenteerd door Nokia fabrikant HMD Global. Vlak voor de officiële introductie van het toestel zijn authentiek ogende persafbeeldingen van het toestel verschenen.

Al geruime tijd is bekend dat Nokia-fabrikant HMD Global werkt aan een opvolger voor de Nokia 6 van vorig jaar. Sinds begin deze week is bekend dat de nieuwe Nokia 6 (2018) waarschijnlijk vandaag gepresenteerd gaat worden. Op de valreep voor de introductie heeft een Chinese webwinkel waarschijnlijk de authentieke persrenders van de Nokia 6 (2018) laten uitlekken.

Nokia 6 (2018)
Nokia 6 (2018)

De Nokia 6 (2018) wordt een duidelijke opvolger voor de Nokia 6 uit 2017. Het toestel krijgt een nieuwe processor en het design is enigszins aangepast. Het beeldschermformaat en de accu blijven onveranderd.

Kleine verschillen en verbeteringen

De Nokia 6 (2018) heeft een 5,5 inch groot Full HD beeldscherm, gelijk aan het beeldscherm van de Nokia 6 van vorig jaar. Het toestel wordt aangedreven door de nieuwe mid-end processor van Qualcomm, de 2,2 GHz octa-core Snapdragon 630 processor. Daarbij beschikt de Nokia 6 (2018) over 4 GB werkgeheugen en zal in twee uitvoeringen qua opslagcapaciteit gaan verschijnen: een versie met 32 GB opslag en een versie met 64 GB opslag. Verder is een Micro SD geheugenkaartslot aanwezig.

Op cameragebied wijzigt in de Nokia 6 (2018) niets ten opzichte van haar voorganger. De Nokia 8 (2018) zal net als haar voorganger uitgerust zijn met een 16-megapixelcamera aan de achterzijde en een 8-megapixel frontcamera. Wellicht dat er wel enkele softwarematige aanpassingen en verbeteringen worden gedaan in het toestel, echter kan dat niet opgemaakt worden uit de gegevens die Tenaa heeft gepubliceerd. Verder is de vingerafdruksensor verplaatst en zal nu onder de camera aan de achterzijde van het toestel te vinden zijn.

Tot slot is bekend dat de Nokia 6 (2018) in drie kleuren gaat verschijnen: Zwart, Wit en Blauw. De verkoopprijs van het toestel zal waarschijnlijk gelijk zijn aan de introductieprijs van de Nokia 6 van vorig jaar. Die bedroeg toen 249 euro. De Nokia 6 (2018) wordt waarschijnlijk later vandaag, 5 januari, door HMD Global gepresenteerd in China en wordt mogelijk komend weekend of begin volgende week in Las Vegas op de Consumer Electronics Show voor het eerst aan het westerse publiek getoond.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie