Chinese elektronicafabrikant Hisense komt in Europa ook met smartphones

09-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


In navolging van diverse andere Chinese elektronica- en smartphone fabrikanten, richt het Chinese Hisense zich nu ook op de Europese smartphonemarkt. Het merk brengt eind deze maand haar eerste twee smartphones uit in Nederland.

De Chinese Elektronica fabrikant Hisense timmert al langer aan de weg in Europa. Zo sponsorde het merk het EK voetbal voor vrouwen in 2017. Ook de komende jaren heeft Hisense haar naam verboden aan diverse grote voetbalcompetities om op die manier naamsbekendheid op te bouwen.

Hisense C30 Rock
Hisense C30 Rock

Hisense verkoopt al langere tijd witgoed in Europa en gaat zich nu ook op de smartphonemarkt richten. In een persbericht heeft Hisense aangekondigd dat voor het eind van deze maand de eerste twee smartphones van het merk in Nederland in de winkels moeten komen te liggen.

Robuust, stof- en waterdicht

De eerste twee smartphones die Hisense in Nederland gaat uitbrengen zijn de Hisense C30 Rock en Hisense C30 Rock Lite. Beide toestellen zijn robuust, stof- en waterdicht. De lite versie is kleiner van formaat en qua specificaties een stuk eenvoudiger uitgevoerd dan de Hisense C30 Rock.

Hisense C30 Rock Lite
Hisense C30 Rock Lite

De C30 Rock heeft een 5,2 inch groot Full HD beeldscherm, de lite versie een 5 inch beeldscherm met een 720p HD beeldschermresolutie. Het grotere model wordt aangedreven door een octa-core processor van Qualcomm, de lite variant door een octa-core processor van MediaTek. Ook qua werkgeheugen en opslagcapaciteit zijn er verschillen tussen de twee toestellen. De C30 Rock heeft 3 GB werkgeheugen en 32 GB opslag, de C30 Rock Lite 2 GB aan werkgeheugen en 16 GB aan opslag.

Op cameragebied zijn beide toestellen aan de voorzijde voorzien van een 5-megapixelcamera. Aan de achterzijde heeft de C30 Rock een 16-megapixelcamera en de C30 Rock Lite een 8-megapixelcmaera.

Beide smartphones zijn stof- en waterdicht, al krijgt de C30 Rock wel een iets hogere rating dan de C30 Rock Lite. Naar opgaaf van Hisense voldoet de C30 Rock aan de eisen voor een IP68 certificering en de C30 Rock Lite aan de eisen voor een IP67 certificering.

Beschikbaarheid

Beide toestellen draaien direct uit de doos op Android 7.0 Nougat. De Hisense C30 Rock heeft daarbij een opvallend krachtige accu van 3.900 mAh, terwijl haar iets kleinere broertje een opmerkelijk lagere accucapaciteit van 3.000 mAh kent. Zowel de Hisense C30 Rock als de Hisense C30 Rock Lite zullen medio deze maand in Nederland in de winkels komen te liggen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie