Chinese smartphonefabrikant Vivo claimt primeur met vingerafdruksensor in beeldscherm

10-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De Chinese smartphone fabrikant Vivo heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas als eerste een werkend prototype getoond van een smartphone waarbij de vingerafdruksensor in het beeldscherm is verwerkt. Volgens Vivo is het toestel klaar voor massaproductie.

Ondanks dat grote tech-bedrijven als Samsung en Apple al jaren werken aan technieken waarmee een vingerafdruksensor in het beeldscherm van smartphones verwerkt kan worden, is het wederom een Chinees bedrijf die met de eer is gaan strijken. Vivo heeft op de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas het eerste werkende prototype getoond van een toestel waarin de vingerafdruksensor in het beeldscherm is verwerkt.

Vivo toont smartphone met vingerafdruksensor in het beeldscherm (foto: CNET)
Vivo toont smartphone met vingerafdruksensor in het beeldscherm (foto: CNET)

Vivo maakt gebruik van de technologie van Synaptics. Dit Amerikaanse bedrijf onthulde eind vorig jaar al een vingerafdruksensor die in staat was om een scan te maken door een beeldscherm heen. Enkele weken geleden maakte het bedrijf daarnaast bekend dat de eerste smartphone waarbij de vingerafdruksensor in het beeldscherm verwerkt zou zijn begin dit jaar zou gaan verschijnen.

Vivo toont tijdens de CES enkel een werkend prototype van een toestel waarin een vingerafdruksensor in het beeldscherm is verwerkt. Volgens Vivo is het toestel klaar voor massaproductie. Dat suggereert echter dat de productie nog niet is gestart. Vivo heeft ook nog geen andere details bekend gemaakt over het toestel. Zo is ook de naam van de smartphone nog onbekend.

Primeur kapen

Aangezien meerdere smartphone producenten bezig zijn met de ontwikkeling van smartphones waarbij de vingerafdruksensor is ingebouwd in het beeldscherm, heeft Vivo waarschijnlijk koste-wat-het-kost de primeur willen pakken door in plaats van een definitief toestel te tonen snel met een prototype te komen.

Het enige echte nieuws dat Vivo te melden heeft is dat het toestel klaar voor massaproductie zou zijn, iets dat mogelijk ook bij andere smartphone fabrikanten het geval zal zijn. Andere (grote / westerse) smartphone fabrikanten zijn over het algemeen minder happig op het laten zien van prototypes omdat daarmee ook unieke technologie voortijdig zou kunnen uitlekken. Daar hoeft Vivo niet echt bang voor te zijn omdat Vivo weinig eigen technologie ontwikkelt.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie