Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ worden eind februari gepresenteerd

10-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Koh Dong-jin, de topman van Samsung's mobiele divisie, heeft tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas door laten schermen dat de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ dit jaar weer eind februari tijdens het Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd zullen gaan worden.

Op basis van uitspraken van Koh Dong-jin, directeur van de mobiele divisie van Samsung, is duidelijk geworden dat Samsung de nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ eind februari gaat presenteren. De intorductie zal plaatsvinden voor- of tijdens het Mobile World Congress in Barcelona, 's werelds grootste beurs en congres op het gebied van mobiele telefonie.

Samsung heeft in het verleden vaker Galaxy S modellen gepresenteerd tijdens het Mobile World Congress, maar wijkte hier soms ook van af. Vorig jaar werd de Galaxy S8 en Galaxy S8+ gepresenteerd tijdens een eigen event in maart en lagen beide toestellen in april in de winkels.

Het ligt voor de hand dat de introductie dit jaar op zondag 25 februari zal plaatsvinden. In het verleden koos Samsung standaard voor de zondag voor het Mobile World Congress als introductie moment.

Uitgelekte details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+

Op basis van alle geruchten van de afgelopen maanden over de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ kan al een redelijk goed beeld gevormd worden bij beide toestellen. Qua vormgeving zullen beide smartphones waarschijnlijk maar in de marge afwijken van de huidige Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Naar verluidt maakt Samsung de schermranden bij de Galaxy S9 nog een stukje kleiner waardoor er een 'screen to body ratio' van meer dan 90 procent gaat ontstaan. Verder wordt gesuggereerd dat de Galaxy S9 en Galaxy S9+ stereo speakers gaan krijgen.

Verder is bekend dat Amerikaanse modellen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ aangedreven zullen worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor en de Europese varianten van beide toestellen door een Exynos equivalent uit Samsung's eigen fabrieken aangedreven zal worden. Tot slot is duidelijk dat de vingerafdrukscanner hoogstwaarschijnlijk aan de achterzijde onder de camera geplaatst zal zijn. Hiermee verhelpt Samsung één van de belangrijkste kritiekpunten op de Galaxy S8 en Galaxy S8+ waarbij de vingerafdrukscanner naast de camera was geplaatst waardoor de vinger vaak de cameralens vettig maakt.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)