Tests en proeven met WhatsApp for Business naderen voltooing

Tests en proeven met WhatsApp for Business naderen voltooing

11-01-2018  |  Vico Hoozemans  |  Achtergrond , Messaging


De verwachting is dat WhatsApp op zeer korte termijn officieel 'WhatsApp for Business' gaat lanceren. Via deze betaalde dienst kunnen bedrijven diensten, zoals bijvoorbeeld klantenservice, aanbieden via het WhatsApp platform. WhatsApp for Business moet het verdienmodel achter WhatsApp gaan worden.

WhatsApp test al meer dan een half jaar met een select aantal bedrijven 'WhatsApp for Business'. In Nederland neemt bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij KLM deel aan de test. Middels WhatsApp for Business kunnen bedrijven en klanten met elkaar in contact komen. WhatsApp for Business is niet bedoeld voor reclame uitingen of spam, maar vooral voor communicatie met toegevoegde waarde, zoals bijvoorbeeld klantenservice of pro-actieve informatie verstrekking vanuit het bedrijf naar de klant zoals bijvoorbeeld bij een vertraagde of geannuleerde vlucht.

De afgelopen maanden heeft WhatsApp ook bèta versies van bijbehorende voor WhatsApp for Business getest. APKmirror meldt dat deze apps nu plots niet meer in bèta fase verkeren, maar dat WhatsApp de eerste officiële versie heeft uitgebracht. WhatsApp heeft hier zelf nog niets over bekend gemaakt. Het feit dat de apps uit de bèta zijn gekomen geeft aan dat WhatsApp de dienst 'WhatsApp for Business' waarschijnlijk spoedig officieel gaat lanceren en beschikbaar gaat stellen voor bedrijven.

Het gebruik van WhatsApp for Business is enkel mogelijk met een geverifieerd (en betaald) zakelijk WhatsApp account. Op die manier houdt WhatsApp de controle over welke bedrijven toegang hebben tot het systeem en moet spam of andere ongewenste communicatie met gebruikers van WhatsApp voorkomen worden.

Tot op heden is WhatsApp reclamevrij en gebruikers hoeven ook niets te betalen voor WhatsApp. Daardoor is WhatsApp tot op heden zwaar verliesgevend voor Facebook, die WhatsApp in 2014 voor 19 miljard dollar heeft overgenomen. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, heeft wel aangegeven dat er wordt gewerkt aan een verdienmodel voor WhatsApp.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3