Tests en proeven met WhatsApp for Business naderen voltooing

11-01-2018  |  Vico Hoozemans  |  Achtergrond, Messaging


De verwachting is dat WhatsApp op zeer korte termijn officieel 'WhatsApp for Business' gaat lanceren. Via deze betaalde dienst kunnen bedrijven diensten, zoals bijvoorbeeld klantenservice, aanbieden via het WhatsApp platform. WhatsApp for Business moet het verdienmodel achter WhatsApp gaan worden.

WhatsApp test al meer dan een half jaar met een select aantal bedrijven 'WhatsApp for Business'. In Nederland neemt bijvoorbeeld luchtvaartmaatschappij KLM deel aan de test. Middels WhatsApp for Business kunnen bedrijven en klanten met elkaar in contact komen. WhatsApp for Business is niet bedoeld voor reclame uitingen of spam, maar vooral voor communicatie met toegevoegde waarde, zoals bijvoorbeeld klantenservice of pro-actieve informatie verstrekking vanuit het bedrijf naar de klant zoals bijvoorbeeld bij een vertraagde of geannuleerde vlucht.

De afgelopen maanden heeft WhatsApp ook bèta versies van bijbehorende voor WhatsApp for Business getest. APKmirror meldt dat deze apps nu plots niet meer in bèta fase verkeren, maar dat WhatsApp de eerste officiële versie heeft uitgebracht. WhatsApp heeft hier zelf nog niets over bekend gemaakt. Het feit dat de apps uit de bèta zijn gekomen geeft aan dat WhatsApp de dienst 'WhatsApp for Business' waarschijnlijk spoedig officieel gaat lanceren en beschikbaar gaat stellen voor bedrijven.

Het gebruik van WhatsApp for Business is enkel mogelijk met een geverifieerd (en betaald) zakelijk WhatsApp account. Op die manier houdt WhatsApp de controle over welke bedrijven toegang hebben tot het systeem en moet spam of andere ongewenste communicatie met gebruikers van WhatsApp voorkomen worden.

Tot op heden is WhatsApp reclamevrij en gebruikers hoeven ook niets te betalen voor WhatsApp. Daardoor is WhatsApp tot op heden zwaar verliesgevend voor Facebook, die WhatsApp in 2014 voor 19 miljard dollar heeft overgenomen. Mark Zuckerberg, CEO van Facebook, heeft wel aangegeven dat er wordt gewerkt aan een verdienmodel voor WhatsApp.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)