Pokémon Go werkt vanaf eind februari enkel nog op iPhones met iOS 11

Pokémon Go werkt vanaf eind februari enkel nog op iPhones met iOS 11

11-01-2018  |  admin  |  Games


Niantic, de ontwikkelaar van de populaire smartphone game Pokémon Go, heeft aangekondigd dat iPhone gebruikers de game vanaf 28 februari alleen nog kunnen spelen als hun toestel draait op iOS 11. Oudere versies van het iOS besturingssysteem zullen niet meer ondersteund worden.

Niantic is van plan om nieuwe functies toe te gaan voegen aan Pokémon Go die alleen ondersteund worden door iOS 11. Om die reden zal het vanaf 28 februari niet meer mogelijk zijn om Pokémon Go te spelen op Apple iPhones die nog draaien op lagere versies van het iOS besturingssysteem.

iOS 11 wordt een vereiste

Versie 11 van het iOS besturingssysteem kan geïnstalleerd worden op de Apple iPhone 5S en hoger. Dat betekent dat de Apple iPhone 5 en lager, alsmede de Apple iPhone 5C geen update naar iOS 11 kunnen krijgen. Gebruikers van deze toestellen die ook frequent Pokémon Go spelen kunnen na 28 februari geen Pokémon Go meer spelen op hun toestel.

Een groot aantal gebruikers van oudere iPhones hebben bewust geen update uitgevoerd naar iOS 11 omdat updates hun toestel vaak trager maken. Ook deze gebruikers vallen na 28 februari buiten de boot aangezien Pokémon Go enkel nog zal werken op iPhones die draaien op iOS 11.

Upgraden, nieuwere iPhone of overstap naar Android

Getroffen gebruikers die Pokémon Go willen blijven spelen moeten overstappen naar een nieuwere iPhone, alsnog updaten naar iOS 11 of kiezen voor een (goedkopere) Android smartphone. De vereisten om Pokémon Go op een Android smartphone te kunnen spelen liggen lager. Volgens Niantic kan Pokémon Go gespeeld worden op alle Android smartphones die draaien op Android 4.4 Kitkat of hoger. Volgens de meest actuele cijfers van Google voldoet 93,5 procent van alle Android toestellen die op dit moment in gebruik zijn aan deze vereisten.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3