Vingerafdruksensor steeds meer gemeengoed op smartphones

11-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Steeds meer smartphones worden uitgerust met een vingerafdruksensor. In 2017 beschikte 920 miljoen verkochte smartphones, oftewel 64 procent van alle smartphones die wereldwijd zijn verkocht, over een vingerafdruksensor.

Sinds 2015 is de vingerafdruksensor in smartphones echt aan het doorbreken. De techniek is overigens niet nieuw. Al in 2007 werden telefoons gepresenteerd met een vingerafdruksensor. Vingerafdruksensoren zijn afgelopen jaren echter wel sterk verbeterd in snelheid en gebruiksgemak, waardoor ze ook echt toegevoegde waarde bieden voor een smartphone.

Uit onderzoek van het Taiwanese DigiTimes blijkt dat in 2017 al 64 procent van alle smartphones die wereldwijd zijn verkocht voorzien zijn van een vingerafdruksensor. Het gaat om 920 miljoen smartphones.

Op basis van de resultaten in 2017 voorspelt DigiTimes dat in 2020 zo'n 75 procent van alle verkochte smartphones over een vingerafdruksensor zullen beschikken. Het zou in 2020 om 1,25 miljard toestellen gaan.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie