18:9 beeldschermen worden standaard bij Alcatel

11-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Alcatel heeft tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas de eerste details gedeeld over de smartphones die het bedrijf dit jaar uit zal gaan brengen. Opvallend detail is dat alle toestellen van een beeldscherm met een 18:9 beeldverhouding voorzien zullen worden.

Al in oktober 2017 lekte de roadmap van Alcatel voor 2018 uit. Opvallend was dat op de roadmap drie smartphone series te onderscheiden waren. Tijdens de Consumer Electronics Show in Las Vegas heeft Alcatel vooruitlopend op de officiële introductie van de nieuwe toestellen alvast wat details gegeven over haar smartphone portfolio van 2018.

Roadmap van Alcatel voor de eerste helft van 2018
Roadmap van Alcatel voor de eerste helft van 2018

Dit jaar zijn in het smartphone portfolio van Alcatel drie series te onderscheiden: de '1'-serie, met daarin de meest betaalbare toestellen, de '3'-serie, met een goede balans tussen prijs en specificaties en de '5'-serie, met daarin de meest uitgebreide of speciale toestellen van Alcatel.

18:9 beeldschermen

Over alle drie de series heeft Alcatel alvast wat informatie gedeeld. In alle toestellen zal een beeldscherm met een 18:9 beeldschermverhouding centraal staan. Beeldschermen met deze beeldverhouding zijn iets langer. Dit wordt doorgaans gecombineerd met dunnere schermranden zodat een groter beeldscherm gebruikt kan worden zonder dat het toestel zelf ook groter wordt.

Alcatel heeft verder laten doorschemeren dat alle toestellen over gezichtsherkenning zullen beschikken. De Alcatel 3 en Alcatel 5 serie zullen beschikken over een dubbele camera. De Alcatel 5 beschikt tot slot over een beeldscherm dat aan drie zijden nagenoeg randloos is. De Alcatel 5 is daarmee ook het top-toestel van Alcatel voor dit jaar.

Introductie eind februari in Barcelona

Alle nieuwe Alcatel toestellen zullen tijdens het aankomende Mobile World Congress in Barcelona gepresenteerd gaan worden, zo heeft Alcatel laten doorschemeren.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3