Marktaandeel Apple daalt in Europa ondanks introductie nieuwe iPhones

Marktaandeel Apple daalt in Europa ondanks introductie nieuwe iPhones

11-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


De introductie van de Apple iPhone 8, iPhone 8 Plus en iPhone X hebben niet kunnen verhinderen dat Apple in Europa marktaandeel heeft moeten inleveren in het laatste kwartaal van 2017. Het marktaandeel van Apple daalde in vijf grootste Europese landen met 0,6 procentpunten.

De verkoopresultaten van de Apple iPhone lopen al twee jaar terug. De Apple iPhone is duidelijk over haar hoogtepunt heen. Verwacht werd dat Apple dit jaar nog één keer zou pieken met de nieuwe Apple iPhone X. De introductie van de iPhone X alsmede de iPhone 8 en iPhone 8 Plus hebben echter niet kunnen verhinderen dat Apple in de westerse wereld aan het eind van 2017 marktaandeel heeft moeten inleveren.

Het marktaandeel van Apple daalde in de vijf grootste Europese landen met 0,6 procentpunten. In de Verenigde Staten was de daling zelfs sterker. Daar ging het aandeel met 3,9 procentpunten. Overigens ishet marktaandeel van Apple in de VS veel groter dan in Europa. In de VS heeft Apple en marktaandeel van 39,8 procent, in Europa 23,9 procent. Dat blijkt uit cijfers van Kantar Worldpanel.

Effecten enigszins afgevlakt

Doordat de Apple iPhone X later op de markt kwam dan de Apple iPhone 8 en Apple iPhone 8 Plus is de terugval in de resultaten van Apple nog enigszins afgeremd, zo stelt Kantar. Vooral de Apple iPhone X heeft in de laatste maanden van 2017 gefungeerd als motor achter de verkoopresultaten van Apple.

Marktleider in Groot Brittannië

De Apple iPhone X bleek in diverse landen in in november de best verkochte smartphone te zijn. In Groot Brittannië was was de iPhone X in november goed voor 14,1 procent van alle smartphone verkopen. De totale iPhone verkopen (ook andere modellen meegerekend) kwam in Groot Brittannië uit op 49,4 procent, waarmee Apple op de Britse eilanden marktleider was.

Ook in de VS waren de drie nieuwe iPhone modellen in de onderzoeksperiode de best verkochte smartphones. In de VS stond de Samsung Galaxy S8 op de zesde plaats van meest verkochte toestellen.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie
Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3