Stormloop op vervangende accu's voor iPhone 6 Plus veroorzaakt tekorten

Stormloop op vervangende accu's voor iPhone 6 Plus veroorzaakt tekorten

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Nadat Apple de prijzen voor het vervangen van accu's in oudere iPhones heeft verlaagd en daarnaast heeft toegegeven dat de staat van de accu bepalend is voor de prestaties van een oudere iPhone, is een stormloop ontstaan op vervangende accu's. Dit leidt tot flinke tekorten.

MacRumors meldt op basis van interne documenten van Apple die naar Apple Stores en andere geauthoriseerde verkooppunten is gestuurd dat er een flink tekort is ontstaan aan vervangende accu's voor oudere iPhones. Vooral gebruikers van de Apple iPhone 6 Plus zijn hierdoor getroffen. Apple verwacht pas eind maart weer nieuwe leveringen te krijgen met vervangende accu's voor dit toestel.

Ook voor andere toestellen is de wachttijd en levertijd voor vervangende accu's opgelopen. Voor de Apple iPhone 6 en Apple iPhone 6S Plus is de levertijd ongeveer twee weken. Voor recentere modellen zoals de iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE zouden momenteel nog geen tekorten zijn.

Prestaties oudere iPhones afhankelijk van toestand accu

Apple heeft eind vorig jaar schoorvoetend toegegeven dat aan oudere iPhones software wordt toegevoegd die de prestaties van de processor verlaagt op het moment dat de accu verslijt en daardoor minder capaciteit kan leveren. Gebruikers merken dit doordat hun iPhone trager en trager wordt. Er bestonden al heel lang vermoedens dat Apple dit bewust zou doen, maar eind vorig jaar werd er pas bewijs voor gevonden. In eerste instantie bleken iPhones waarvan de accu was vervangen weer veel sneller te zijn en ook een benchmarker wist het verschil in snelheid vast te leggen. Op basis daarvan moest Apple met de billen bloot. 

Stormloop op vervangende accu's

Apple maakte excuses voor het feit dat het bedrijf nooit eerder had gecommuniceerd over het bewust vertragen van oudere iPhones. Als 'tegemoetkoming' versoepelde Apple het garantiebeleid rondom accu's en verlaagde Apple de prijzen voor het vervangen van versleten accu's naar 29 euro. Voorheen vroeg Apple hier 50 euro meer voor. Door het nieuws en de lagere prijs is een stormloop ontstaan op vervangende accu's voor oudere iPhones.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3