Stormloop op vervangende accu's voor iPhone 6 Plus veroorzaakt tekorten

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Nadat Apple de prijzen voor het vervangen van accu's in oudere iPhones heeft verlaagd en daarnaast heeft toegegeven dat de staat van de accu bepalend is voor de prestaties van een oudere iPhone, is een stormloop ontstaan op vervangende accu's. Dit leidt tot flinke tekorten.

MacRumors meldt op basis van interne documenten van Apple die naar Apple Stores en andere geauthoriseerde verkooppunten is gestuurd dat er een flink tekort is ontstaan aan vervangende accu's voor oudere iPhones. Vooral gebruikers van de Apple iPhone 6 Plus zijn hierdoor getroffen. Apple verwacht pas eind maart weer nieuwe leveringen te krijgen met vervangende accu's voor dit toestel.

Ook voor andere toestellen is de wachttijd en levertijd voor vervangende accu's opgelopen. Voor de Apple iPhone 6 en Apple iPhone 6S Plus is de levertijd ongeveer twee weken. Voor recentere modellen zoals de iPhone 7, iPhone 7 Plus en iPhone SE zouden momenteel nog geen tekorten zijn.

Prestaties oudere iPhones afhankelijk van toestand accu

Apple heeft eind vorig jaar schoorvoetend toegegeven dat aan oudere iPhones software wordt toegevoegd die de prestaties van de processor verlaagt op het moment dat de accu verslijt en daardoor minder capaciteit kan leveren. Gebruikers merken dit doordat hun iPhone trager en trager wordt. Er bestonden al heel lang vermoedens dat Apple dit bewust zou doen, maar eind vorig jaar werd er pas bewijs voor gevonden. In eerste instantie bleken iPhones waarvan de accu was vervangen weer veel sneller te zijn en ook een benchmarker wist het verschil in snelheid vast te leggen. Op basis daarvan moest Apple met de billen bloot. 

Stormloop op vervangende accu's

Apple maakte excuses voor het feit dat het bedrijf nooit eerder had gecommuniceerd over het bewust vertragen van oudere iPhones. Als 'tegemoetkoming' versoepelde Apple het garantiebeleid rondom accu's en verlaagde Apple de prijzen voor het vervangen van versleten accu's naar 29 euro. Voorheen vroeg Apple hier 50 euro meer voor. Door het nieuws en de lagere prijs is een stormloop ontstaan op vervangende accu's voor oudere iPhones.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)