Nokia fabrikant HMD Global wordt eigenaar van de 'Asha' merknaam

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Vlak voordat Nokia in 2013 overgenomen werd door Microsoft, bracht Nokia een nieuwe reeks telefoons onder de merknaam 'Asha'. Deze merknaam is nu ook in handen gekomen van HMD Global, het Fins-Chinese bedrijf dat onder de merknaam Nokia nieuwe telefoons en smartphones uitbrengt.

De Asha serie van Nokia uit het begin van dit decennium was vooral bedoeld voor consumenten in opkomende markten zoals bijvoorbeeld India. De Asha serie waren begin dit decennium zogenaamde 'feature phones', normale mobiele telefoons met wat geavanceerdere mogelijkheden. De toestellen zaten feitelijk qua mogelijkheden en functionaliteit tussen traditionele mobiele telefoons en smartphones in.

Gebleken is dat HMD Global de merkrechten op de merknaam 'Asha' heeft overgenomen. Dit suggereert dat HMD Global van plan is om de Asha serie nieuw leven in te blazen. Wat de plannen van HMD Global met deze merknaam zijn, is niet officieel bekend maar laat zich wel enigszins raden.

Het lijkt voor de hand te liggen dat de Asha merknaam gebruikt gaat worden voor toestellen die gericht zijn op opkomende markten. Vandaag de dag zal het hoogstwaarschijnlijk niet meer om feature phones gaan, maar om betaalbare smartphones. Daarbij ligt bijvoorbeeld het gebruik van het Android Go besturingssysteem voor de hand. Deze afgeleide van het Android platform is ontwikkeld om goed te kunnen draaien op smartphones met goedkopere hardware. Dat laatste is erg belangrijk om toestellen te kunnen verkopen in opkomende markten.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 


;

Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie