Skype gaat inhoud van gesprekken versleutelen tegen afluisteren

Skype gaat inhoud van gesprekken versleutelen tegen afluisteren

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Skype is begonnen met het testen van zogenaamde 'end-to-end-encryptie' voor chatgesprekken, bestanden en audiofragmenten die via Skype worden verzonden. Op die manier is het moeilijker om communicatie via Skype af te luisteren.

Wie via Skype communiceert moet zich ervan bewust zijn dat de communicatie onderweg onderschept kan worden. Omdat Skype nog geen gebruik maakt van versleutelingen, is het ook relatief makkelijk om in te zien welke communicatie plaatsvindt.

Steeds meer chat- en messagingapps zorgen voor een versleuteling van het verkeer, zodat communicatie alleen gelezen kan worden door de verzender en de ontvanger. Dankzij deze 'end-to-end-encryptie' is het moeilijker om onderschept verkeer af te luisteren omdat de decryptiesleutels niet bekend zijn.

Alleen in Skype Bèta

Skype heeft bekend gemaakt dat het momenteel test met end-to-end-encryptie voor chatgesprekken, bestanden en audiofragmenten die via Skype worden verzonden. Deze encryptie zit momenteel alleen in de bèta versie van Skype waar insiders van Skype gebruik van kunnen maken. Na een succesvolle bèta test zal de end-to-end versleuteling ook in de normale versie van Skype verschijnen. In de bèta worden audio- en video gesprekken nog niet versleuteld. Mogelijk dat dit later wordt toegevoegd.

De versleuteling van Skype berichten, bestanden en audio fragmenten vindt plaats op basis van het Signal Protocol van Open Whisper Systems. Dit is een betere en veiligere versleutelingsmethode dan veel andere manieren van end-to-end encryptie. Deze versleuteling wordt ook gebruikt in de chat-app Signal.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3