Facebook gaat eindelijk weer focus leggen op berichten van vrienden en kennissen

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Diensten


Facebook CEO Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat Facebook in de komende weken ingrijpend veranderd zal gaan worden. Facebook keert terug naar haar roots als sociaal netwerk en gaat eindelijk weer de focus leggen op updates van vrienden en kennissen.

Het gebruik van Facebook loopt terug. Af en toe wordt zelfs al een vergelijk gemaakt met de situatie van Hyves in 2010 toen Nederlanders massaal overstapte of Facebook. Op dit moment is een vergelijkbare trend zichtbaar en ontstaan 'afgesloten' sociale netwerkjes via bijvoorbeeld groepschats in WhatsApp en Snapchat. Ook stappen veel mensen over op Instagram omdat hier nog steeds meer focus ligt op het delen en bekijken van foto's en updates van- en met vrienden en kennissen.

De grote klacht over Facebook is dat de laatste tijd nog maar weinig updates zichtbaar zijn uit de vrienden en kennissenkring. De focus ligt te veel op advertenties, winacties, gesponsorde berichten en berichten van (media)bedrijven, waardoor mensen aan het eind van een Facebook sessie zich afvragen waarom ze nog steeds naar zoveel reclame blijven kijken. Dit draagt bij aan het sentiment dat mensen stoppen met het gebruik van Facebook.

Vrienden en kennissen weer centraal

Om tij te keren heeft Facebook vandaag aangekondigd dat Facebook weer terugkeert naar haar roots en de updates uit de vrienden- en kennissenkring eindelijk weer centraal gaat stellen. Dat zal betekenen dat mensen minder gesponsorde berichten te zien krijgen, minder updates van (media)bedrijven en ook minder like- en winacties. Dit alles moet leiden tot een meer betekenisvolle sociale interactie, zoals Facebook het betiteld.

Critici stellen dat de ingrijpende maatregel die vandaag is aangekondigd eigenlijk een noodkreet is en Facebook verhuld dat het een groot probleem heeft doordat steeds meer mensen stoppen met het gebruik van Facebook en overstappen op andere vormen van sociale netwerken. De vraag is of de maatregelen die vandaag zijn aangekondigd tijdig genoeg zijn gekomen om het tij nog te keren.
 

  DOWNLOAD DE APP VAN GSM HELPDESK  
 


Blijf altijd en overal op de hoogte van het laatste telecom nieuws en test de kwaliteit van uw mobiele verbinding en Wi-Fi netwerk met de geheel nieuwe app van GSM Helpdesk!

Download de Android app van GSM Helpdesk     Download de iOS app van GSM Helpdesk

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


1 dag geleden bespaarde iemand €376 per jaar

Vergelijk wat jij kan besparen op je telefoonrekening


Nu verkrijgbaar

21-12-2017
HTC U11+
06-12-2017
Alcatel Idol 5
04-12-2017
Blackberry Motion
04-12-2017
LG V30
30-11-2017
Motorola Moto X4


Nieuw

16-01-2018
Huawei P Smart
08-01-2018
Sony Xperia XA2
08-01-2018
Sony Xperia L2
05-01-2018
Nokia 6 (2018)