Introductietempo LG smartphones verder omlaag

Introductietempo LG smartphones verder omlaag

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


LG heeft aangekondigd dat het bedrijf haar beleid ten aanzien van nieuwe smartphone introducties behoorlijk gaat wijzigen. In plaats van periodieke nieuwe smartphone introducties gaat LG nieuwe toestellen presenteren wanneer het nodig is.

De afgelopen jaren had LG de traditie om zowel in de eerste- als in de tweede helft van ieder jaar een nieuwe high-end smartphone te presenteren. In de eerste helft van het jaar verscheen een toestel in de G-serie, in de tweede helft van het jaar een toestel in de V-serie.

Tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas heeft LG laten doorschemeren dat dit introductiepatroon losgelaten gaat worden. In plaats van nieuwe toestellen te introduceren omdat concurrenten dit ook doen, gaat LG nieuwe toestellen introduceren als dit nodig is. Daarmee suggereert LG dat het introductietempo omlaag gaat.

Externe factoren

LG geeft zelf aan dat het momenteel niet meer noodzakelijk is om ieder half jaar een nieuwe smartphone te presenteren. De technologische ontwikkeling van smartphones gaat minder hard dan de afgelopen jaren. Daarnaast wijst LG erop dat er een tekort begint te ontstaan aan Lithium, één van de belangrijkste grondstoffen voor accu's.

Critici stellen dat LG de opmerkelijke keuze echter vooral maakt omdat het bedrijf al bijna drie jaar onafgebroken verlies maakt met haar mobiele divisie en het bedrijf tot de conclusie komt dat het niet op kan tegen de concurrentie vanuit vooral Samsung, Apple en Huawei. Sinds de introductie van de LG G4 in 2015 is geen enkele flagship smartphone van LG nog een echt succes geworden.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3