'HTC U11 Eye wordt op 15 januari gepresenteerd'

12-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


HTC gaat de eerder uitgelekte HTC U11 Eye op 15 januari presenteren in China. Dat blijkt uit een save-the-date die HTC in China heeft uitgestuurd.

In december onthulde tech-insider Evan Blass dat HTC de HTC U11 Eye klaar heeft staan voor introductie. Dit toestel zal op 15 januari gepresenteerd gaan worden in China, zo blijkt uit een save-the-date die HTC in China heeft uitgestuurd.

HTC verstuurt save-the-date voor nieuwe aankondiging in China
HTC verstuurt save-the-date voor nieuwe aankondiging in China

Wellicht dat lezers van GSM Helpdesk zich de HTC Desire Eye uit oktober 2014 nog kunnen herinneren? Ruim drie jaar na dato haalt HTC de naam 'Eye' weer van stal, zo viel in december al op te maken uit een tweet van tech-insider Evan Blass. Volgens Blass werkt HTC momenteel onder de codenaam 'Harmony' aan een nieuwe smartphone die als 'HTC U11 Eye' gepresenteerd zal gaan worden. Op de save-the-date van HTC staat de naam 'U11' niet vermeld, wel de naam 'eye' komt terug.

Details over de HTC U11 Eye zijn er nog niet. Aangezien de naam lijkt te verwijzen naar de HTC Desire Eye uit 2014 - destijds een middenklasse smartphone - lijkt het voor de hand te liggen dat HTC de onlangs gepresenteerde HTC U11 Life als basis gaat gebruiken voor de HTC U11 Eye. De HTC U11 Life is het eerste Android One toestel van HTC, mogelijk dat de HTC U11 Eye qua specificaties hetzelfde toestel is als de HTC U11 Life, echter dan met de 'normale' versie van Android.

Opmerkelijk is dat in de save-the-date overduidelijk twee cameralenzen zichtbaar zijn. Dit wijst er waarschijnlijk op dat de HTC U11 Eye over een dubbele selfiecamera zal beschikken.

Opvallende overeenkomsten

De HTC Desire Eye uit 2014 stond bekend om haar geoptimaliseerde selfie-camera. Het toestel was zowel aan de voor- als aan de achterzijde voorzien van een 13-megapixelcamera, wat in 2014 nog relatief uniek was. De HTC U11 Life die onlangs werd gepresenteerd heeft aan zowel de voor- als aan de achterzijde een 16-megapixelcamera en lijkt in dat opzicht op de HTC Desire Eye uit 2014. Dit versterkt de vermoedens dat de HTC U11 Eye mogelijk hardwarematig hetzelfde toestel zal zijn als de HTC U11 Life, echter dan uitgevoerd met de 'normale' versie van Android in plaats van Android One.

HTC heeft vooralsnog enkel aangegeven dat er op 15 januari een introductie in China zal plaatsvinden. Het is nog niet bekend of het toestel ook voor de Europese markt bedoeld is.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie


Nu verkrijgbaar

15-10-2018
CAT B35
01-10-2018
Sony Xperia XZ3