Samsung krijgt verkoopverbod opgelegd in China

Samsung krijgt verkoopverbod opgelegd in China

15-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Buitenland , Toestellen


Samsung mag 'bepaalde producten' in China niet meer verkopen omdat Samsung volgens de Chinese rechtsspraak inbreuk maakt op twee patenten van Huawei. De patenten hebben te maken met draadloze communicatie, aldus het vonnis.

Samsung en Huawei zijn naar verluidt al jaren met elkaar in overleg over de gewraakte patenten van Huawei waar Samsung met een aantal van haar producten inbreuk op zou maken. Huawei wenste een licentievergoeding voor het gebruik van die patenten, maar Samsung heeft volgens Huawei de onderhandelingen moetwillig vertraagd. Daarop is Huawei naar de rechter gestapt in zowel haar thuisland China als in de Verenigde Staten.

De Chinese rechtbank heeft geoordeeld dat Samsung de onderhandelingen met Huawei moetwillig heeft vertraagd en Samsung 'overduidelijk schuldig' is aan inbreuken op patenten van Huawei. Om die reden heeft Samsung een verkoopverbod opgelegd gekregen in China voor alle producten die inbreuk maken op de patenten van Huawei.

Er is niet duidelijk geworden voor welke producten er een verkoopverbod geldt. Aangezien de gewraakte patenten betrekking hebben op draadloze communicatie, ligt het voor de hand dat het gaat om smartphones of tablets met ondersteuning voor (mobiele) netwerken. Het is niet duidelijk om hoeveel producten het gaat.

Samsung stelt de uitspraak van de Chinese rechter te bestuderen en met een passende reactie te zullen komen.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie