'Introductie LG G7 uitgesteld - toestel terug naar de tekentafel'

'Introductie LG G7 uitgesteld - toestel terug naar de tekentafel'

16-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG heeft naar verluidt het toestel dat ontwikkeld werd om in maart gepresenteerd te gaan worden als de LG G7 last minute geannuleerd. De beslissing zou direct na de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas genomen zijn.

Er is zeer opmerkelijk nieuws over LG verschenen. LG heeft volgens insiders besloten het smartphone model dat tot nu toe in ontwikkeling was om in maart gepresenteerd te gaan worden als de nieuwe LG G7 geschrapt, schrijft The Investor. Insiders melden dat LG een ander model uitgebracht gaat worden als opvolger voor de huidige LG G6. Vanwege de last-minute beslissing om het oorspronkelijke model te annuleren, zal de opvolger voor de LG G7 later gaan verschijnen.

Het opmerkelijke nieuws komt een week nadat LG al liet doorschemeren dat het introductiepatroon van nieuwe high-end smartphones gaat veranderen. Het introductietempo van nieuwe high-end smartphones gaat omlaag, zo liet LG vorige week doorschemeren. LG stopt ermee om in hetzelfde tempo nieuwe toestellen uit te brengen als concurrenten omdat dit volgens LG niet noodzakelijk is. De maatregel is overigens hoogstwaarschijnlijk ingegeven omdat LG al bijna drie jaar onafgebroken verlies maakt met haar smartphone divisie.

Het schrappen van het model dat geïntroduceerd had moeten worden als LG G7 heeft mogelijk te maken met gesprekken die LG tijdens en rondom de CES met grote afnemers heeft gevoerd. Grote beurzen zoals de Consumer Electronics Show in Las Vegas en het Mobile World Congress in Barcelona, worden doorgaans door fabrikanten, distributeurs en providers gebruikt om deals te sluiten. Hierbij komen doorgaans prototypes op tafel te liggen van aankomende nieuwe smartphone modellen. De kans bestaat dat afnemers geen heil zagen in het prototype van de LG G7 en LG het toestel daarom terug naar de tekentafel heeft gestuurd.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie