Huawei onthult betaalbare Huawei P Smart met FullView beeldscherm

16-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Huawei heeft vandaag enigszins onverwacht de Huawei P Smart gepresenteerd. Het toestel met een nagenoeg randloos 'FullView' beeldscherm ligt vanaf 1 februari in de winkels voor 259 euro.

Huawei brengt haar befaamde P-serie smartphones nu ook naar het instapsegment. Vandaag heeft Huawei de Huawei P Smart gepresenteerd in Nederland en bekend gemaakt dat het toestel vanaf 1 februari in de verkoop zal gaan voor 259 euro. Meerdere webwinkels zijn vandaag al gestart met het aannemen van pre-orders.

Huawei P Smart
Huawei P Smart

De Huawei P Smart is een functionele smartphone waarvan vooral het beeldscherm in het oog springt. Net als de Huawei Mate 10 Pro van vorig jaar, is ook de Huawei P Smart voorzien van een zogenaamd 'FullView' beeldscherm, Huawei's benaming voor een bijna randloos beeldscherm.

Het beeldscherm van de Huawei P Smart meet een diagonaal van 5,65 inch. Door de zeer dunne schermranden is het toestel echter zeer compact van formaat gebleven. Het beeldscherm kent een Full HD+ beeldschermresolutie.

Kirin 659 octa-core processor

De Huawei P Smart wordt net als de eind vorig jaar gepresenteerde Huawei Mate 10 Lite aangedreven door de Kirin 659 octa-core processor. Deze processor is door Huawei zelf ontwikkeld en bestaat uit twee quad-core processoren: één snelle quad-core processor met een rekenkracht van 2,36 GHz per core en één energiezuinige quad-core processor met een rekenkracht van 1,7 GHz. Daarbij beschikt het toestel over 3 GB werkgeheugen en 32 GB aan interne opslagcapaciteit. Het toestel is verder voorzien van een MicroSD geheugenkaartslot waarin geheugenkaarten van maximaal 256 GB geplaatst kunnen worden.

Op camaragebied is de Huawei P Smart aan de achterzijde uitgevoerd met een dubbele camera. Deze is opgebouwd uit een 13-megapixel en een 2-megapixelcamera. Dankzij de dubbele camera is de Huawei P Smart in staat om trucage foto's te maken die voorheen alleen met spiegelreflexcamera's gemaakt konden worden. Aan de voorzijde beschikt de Huawei P Smart over een 8-megapixel frontcamera.

Verkrijgbaar vanaf 1 februari voor 259 euro

Tot slot is de Huawei P Smart voorzien van een 3.000 mAh accu en draait op Android 8.0 Oreo, momenteel de nieuwste versie van Android. De Huawei P Smart komt op de markt in de kleuren zwart, goud en blauw en is vanaf 1 februari officieel verkrijgbaar in Nederland voor 259 euro. Diverse webwinkels zijn vandaag al gestart met de voorverkoop van het toestel. Meer informatie en alle specificaties van de Huawei P Smart zijn verzameld op onze uitgebreide Huawei P Smart overzichtspagina.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie