Apple gaat komende vijf jaar 20.000 banen creëren in de Verenigde Staten

Apple gaat komende vijf jaar 20.000 banen creëren in de Verenigde Staten

18-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond


Apple heeft aangekondigd dat het bedrijf in de komende vijf jaar 20.000 nieuwe banen gaat creëren in de Verenigde Staten. Ook gaat Apple een belangrijk deel van haar kapitaal, dat nu nog in het buitenland is ondergebracht, terughalen naar de VS.

In de verkiezingscampagne van de Amerikaanse president Trump was het terughalen van werkgelegenheid één van de belangrijkste speerpunten. Ook uitte Trump veel kritiek op Amerikaanse bedrijven die hun kapitaal onder hebben gebracht in andere landen om zo te kunnen profiteren van een gunstiger belastingklimaat.

Al tijdens de campagne heeft Trump contact gehad met de grootste Amerikaanse tech-bedrijven, waaronder Apple en Google. Nu Trump daadwerkelijk president is, is Trump bezig met het creëren van gunstigere voorwaarden voor bedrijven om zijn plannen in te kunnen willigen.

20.000 nieuwe banen

Apple heeft aangekondigd dat het bedrijf in de komende vijf jaar 20.000 nieuwe banen in de Verenigde Staten zal gaan creëren. Hiervoor gaat Apple een tweede campus bouwen en zal Apple focussen op gebieden in de Verenigde Staten waar momenteel te weinig werkgelegenheid is.

Apple heeft in de Verenigde Staten nu al zo'n 84.000 mensen in dienst. Dit moet in de komende vijf jaar verder gaan oplopen naar 104.000. Apple gaat de nieuwe medewerkers inzetten voor de productie van Apple producten, voor klantondersteuning en in nieuwe datacenters.

Vermogen terughalen naar de VS

Naast het plan om meer werkgelegenheid te gaan creëren, heeft Apple ook aangekondigd een deel van haar vermogen dat in het buitenland gestald staat terug te gaan halen naar de Verenigde Staten. Apple heeft momenteel meer dan 250 miljard dollar aan tegoeden ondergebracht in landen met een gunstiger belastingklimaat. Trump zorgt voor maatregelen dat het voor bedrijven interessanter wordt om deze tegoeden terug naar de VS te halen. Dit zal er in resulteren dat Apple over haar tegoeden alsnog zo'n 38 miljard dollar aan belasting moet gaan betalen in de Verenigde Staten.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie