Aanschaf OnePlus smartphones enkel nog mogelijk via PayPal

Aanschaf OnePlus smartphones enkel nog mogelijk via PayPal

18-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Afgelopen weekend zijn diverse mensen die via de website van OnePlus een nieuwe OnePlus smartphone hebben gekocht slachtoffer geworden van creditcard fraude. Omdat de oorzaak nog steeds niet duidelijk is, heeft OnePlus voor de veiligheid van klanten besloten tijdelijk geen creditcard betalingen te accepteren.

Door de maatregelen is het momenteel alleen mogelijk om bij OnePlus te betalen via PayPal. Deze betaaldienst fungeert momenteel als 'tussenstation'. Iedereen die een nieuwe OnePlus smarpthone wil aanschaffen betaalt deze via PayPal. Bij PayPal is het overigens mogelijk om een creditcard te koppelen, waardoor het product uiteindelijk alsnog via de creditcard wordt betaald. PayPal biedt ook andere mogelijkheden, zoals het vooraf overmaken van een bedrag naar de PayPal rekening waarmee elders betaald kan worden.

Diverse klanten die in de afgelopen tijd een OnePlus smartphone hebben gekocht via de website van OnePlus en deze hebben betaald met hun creditcard stellen dat er na deze transactie allerlei andere transacties zijn gedaan met hun creditcard. De klanten zijn hoogstwaarschijnlijk slachtoffer geworden van creditcard fraude.

De betaling van OnePlus smartphones wordt verwerkt door externe bedrijven. OnePlus onderstreept dat het bedrijf nooit zelf nummers van creditcards krijgt of opslaat. Beveiligingsonderzoekers vermoeden dat hackers erin zijn geslaagd het betalingssysteem korte tijd te infecteren met malware en op die manier creditcardgegevens buit hebben gemaakt.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie