Alcatel presenteert budgetvriendelijke Alcatel 3C

18-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Alcatel heeft in Italië de Alcatel 3C onthuld. De komst van het toestel was geen grote verrassing meer aangezien het toestel afgelopen maanden al vaker is verschenen in het geruchtencircuit. Het toestel zal in de komende dagen tot weken waarschijnlijk in meer landen gepresenteerd gaan worden.

Alcatel heeft de eerder uitgelekte Alcatel 3C officieel uit de doeken gedaan, tenminste, in Italië, zo meldt HDblog. De Alcatel 3C is één van de zes toestellen van Alcatel die al sinds oktober bekend zijn in het geruchtencircuit. In oktober lekte de roadmap van Alcatel voor 2018 uit, waar de Alcatel 3C op stond ingetekend als 'middenklasse toestel'.

Alcatel 3C gepresenteerd in Italiƫ
Alcatel 3C gepresenteerd in Italië

Nu het toestel in Italië officieel is gepresenteerd, zijn ook de specificaties van het toestel eindelijk openbaar. Hieruit blijkt dat het toestel over een bijzonder groot beeldscherm van 6 inch beschikt met een resolutie van 720 x 1.440 pixels. Dit is feitelijk een 720p HD+ resolutie. Het toestel heeft een beeldschermverhouding van 18:9, momenteel de trend in beeldschermen voor smartphones.

De Alcatel 3C wordt aangedreven door een 1,3 GHz quad-core processor van MediaTek en beschikt over 1 GB werkgeheugen en 16 GB opslagcapaciteit. Vooral het werkgeheugen is naar huidige maatstaven wat aan de lage kant.

Op cameragebied is de Alcatel 3C uitgevoerd met een 8-megapixelcamera aan de achterzijde en een 5-megapixel frontcamera. Verder is een 3.000 mAh accu aanwezig. De accu capaciteit is in verhouding tot het beeldschermformaat ook wat aan de lage kant. Verder is het toestel aan de achterzijde voorzien van een vingerafdruksensor.

De Alcatel 3C heeft in Italië een losse verkoopadviesprijs van 129,99 euro gekregen. Vermoedelijk is dit de prijs die Alcatel in de gehele EU wil gaan hanteren. Vooralsnog is niet bekend of Alcatel het toestel ook in de Benelux wil gaan voeren.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie