Apple kondigt oplossing aan voor de 'chaiOS bug' in iMessage

Apple kondigt oplossing aan voor de 'chaiOS bug' in iMessage

19-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


Sinds enige tijd doen op iMessage berichtjes de ronde met een linkje naar 'chaiOS' op Github, waarmee een bug in het besturingssysteem van Apple iPhones en Mac computers ontstaat. Apple heeft bekend gemaakt dat voor dit probleem volgende week een software update zal verschijnen die dit probleem verhelpt.

Grappenmakers sturen momenteel via Apple's berichtendienst iMessage een linkje door die lijkt te verwijzen naar Github. Zowel het iOS besturingssysteem op iPhones als het Mac OS op Mac computers blijken op het linkje te crashen. Het linkje veroorzaakt naast vastlopers in sommige gevallen ook een snel leeglopende accu, flinke vertragingen in de werking van de iPhone of Mac computer en resulteert er af en toe zelfs in dat de iPhone of computer zichzelf herstart.

Oplossing is onderweg

Apple heeft aangekondigd dat er volgende week een software update voor zowel het iOS besturingssysteem voor iPhones als het Mac OS besturingssysteem voor Mac computers zal verschijnen die de bug verhelpt. Hierna zijn iPhones en computers niet meer gevoelig voor het linkje en de achterliggende bug die hiermee boven water komt.

Er zit in het iOS besturingssysteem voor iPhones en het Mac OS blijkbaar een bug die boven water komt zodra het linkje in iMessage wordt ontvangen. De problemen met de computer of iPhone blijven bestaan zolang het linkje in iMessage zit. Het verwijderen van de thread waarin het linkje zit lost de problemen op.

iMessage al vaker getroffen door vergelijkbare bugs

Het is niet de eerste keer dat er een dergelijke bug opduikt in iMessage. In 2015 deed een tekst met Arabische tekens de ronde in iMessage die vergelijkbare problemen veroorzaakte.

Aangezien er sprake is van een bug die actief wordt door het linkje, heeft de ontvangst van het linkje geen permanente negatieve gevolgen voor 'getroffen' apparaten. Het gaat niet om iets kwaadaardigs.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie