LG presenteert in februari een upgrade voor de LG V30

LG presenteert in februari een upgrade voor de LG V30

23-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


LG gaat het aankomende Mobile World Congress in Barcelona gebruiken voor de introductie van de LG V30α (Alpha). Dit toestel is een upgrade van de LG V30 die LG vorig jaar september presenteerde en is naar verluidt vooral verbeterd op het gebied van 'kunstmatige intelligentie'.

Kort na de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas, begin deze maand, heeft LG besloten dat het bedrijf in februari niet zal gaan komen met de verwachte LG G7. Tot dan toe werd aangenomen dat LG de traditie zou voortzetten en het Mobile World Congress zou gaan gebruiken voor de introductie van de opvolger voor de LG G6 van vorig jaar. Tijdens de CES liet LG al doorschemeren dat het bedrijf af gaat stappen van alle eerdere tradities en het introductietempo van nieuwe smartphones gaat verlagen omdat het volgens LG niet meer noodzakelijk is om ieder half jaar een nieuw model uit te brengen.

De introductie van LG tijdens het aankomende Mobile World Congress zal dit jaar dus wat minder spectaculair gaan worden. De Zuid Koreaanse krant The Korea Herald meldt dat LG dit jaar tijdens het Mobile World Congress gaat komen met een upgrade van de LG V30. Dit toestel werd vorig jaar september gepresenteerd en is tot op heden de meest uitgebreide smartphone van LG. Het nieuwe toestel luistert mogelijk naar de naam 'LG V30α', oftewel 'LG V30 Alpha' en is naar verluidt vooral verbeterd op het gebied van kunstmatige intelligentie.

Slimme assistenten en smart home

LG zet kunstmatige intelligentie in om bijvoorbeeld voor slimme spraakassistenten en haar SmartThinQ platform voor smart home oplossingen. De LG V30α wordt naar verluidt naast de Snapdragon 835 processor die al in de LG V30 zat ook voorzien van de nieuwe LG α 9 processor die geheel gericht is op kunstmatige intelligentie, slimme spraakassistenten en smart home omgevingen. Deze processor gaat LG ook in andere apparaten gebruiken, waaronder bijvoorbeeld televisies.

De LG G7, waarvan oorspronkelijk werd verwacht dat deze tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd zou worden, volgt pas later dit jaar. Waarschijnlijk wacht LG dit jaar op de beschikbaarheid van de nieuwe Qualcomm Snapdragon 845 processor. Samsung heeft naar verluidt een claim gelegd de volledige eerste productiebatches van deze processor voor haar Galaxy S9 en Galaxy S9+, waardoor andere fabrikanten - net als vorig jaar - moeten wachten totdat Qualcomm voldoende Snapdragon 845 processoren beschikbaar heeft voor alle andere smartphones.
 

 Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie