Microsoft voorziet Windows 10 Mobile enkel nog van beveiligingsupdates

Microsoft voorziet Windows 10 Mobile enkel nog van beveiligingsupdates

29-01-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Diensten


Er zullen voor het Windows 10 Mobile besturingssysteem geen updates meer verschijnen die nieuwe functies en mogelijkheden toevoegen aan het besturingssysteem, zo valt op te maken uit een twitterbericht dat afgelopen weekend is verschenen.

Het heeft er alle schijn van dat Microsoft de mobiele versie van het Windows 10 besturingssysteem volledig heeft afgeschreven. Uit nieuwe informatie blijkt dat Microsoft het Windows 10 Mobile besturingssysteem in de toekomst enkel nog zal voorzien van beveiligingsupdates.

Er verschijnen geen insider-builds meer die nieuwe functies en mogelijkheden toevoegen aan het Windows 10 Mobile besturingssysteem. Afgelopen tijd kwam Microsoft tenminste ieder jaar met een grote update. Via Twitter heeft Microsoft topman Brandon LeBlanc door laten schemeren dat er geen zogenaamde 'insider builds' meer verschijnen. Dit zijn vroege versies van nieuwe updates. Daarmee bevestigd LeBlanc feitelijk dat er geen updates meer komen voor Windows 10 Mobile.

Geen insider builds meer

Vorig jaar oktober liet Micorosft al doorschemeren dat de stekker uit de ontwikkeling van het Windows 10 Mobile besturingssysteem getrokken was. Op dat moment ging de ontwikkeling van insider builds echter nog wel door. In de afgelopen drie maanden is daar blijkbaar ook een streep doorheen gezet.

Het grote nieuws van vorig jaar oktober was vooral de mededeling dat Microsoft niet meer aan eigen smartphones werkt. De focus komt volledig op software te liggen. Naast het eigen Windows besturingssysteem biedt Microsoft haar software zoals bijvoorbeeld Office en Skype, nu ook aan voor vele andere besturingssystemen zoals het Mac OS, Android en het iOS besturingssysteem.
 
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie