LG treft schikking in Amerikaanse massaclaim om bootloops in smartphones

LG treft schikking in Amerikaanse massaclaim om bootloops in smartphones

01-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


LG is vorig jaar door een grote groep Amerikaanse consumenten aangeklaagd voor zogenaamde 'bootloop problemen' waarbij smartphones van LG in een onophoudelijke lus van herstarten komen. De problemen worden veroorzaakt door een fabricagefout. LG heeft met de getroffen consumenten nu een schikking getroffen.

Amerikaanse gebruikers van onder andere de LG G4, de LG G5, de LG V10, LG V20 en LG Nexus 5X met 'bootloop problemen' hebben zich vorig jaar verenigd in een zogenaamde 'class action lawsuit' tegen LG. In deze massaclaim eiste de groep consumenten schadeloosstelling van LG vanwege de bootloop problemen. De rechtszaak is voortijdig tot een einde gekomen omdat LG de groep consumenten een schikking heeft aangeboden.

Vorig jaar werd duidelijk dat een groot aantal LG toestellen te kampen had met zogenaamde 'bootloop problemen'. Daarbij herstart het toestel zichzelf regelmatig op onverwachte momenten. Bij veel gebruikers werden de klachten steeds erger waardoor toestellen niet meer bruikbaar waren. De problemen worden veroorzaakt doordat de processor niet goed is gesoldeerd op de belangrijkste printplaat van toestellen. Doordat de processor warm wordt, laat deze na verloop van tijd los waardoor de problemen ontstaan. Overigens zijn er ook in Europa vele meldingen bekend van dit probleem.

Schikking

LG biedt getroffen consumenten  in de Verenigde Staten die zich hadden verenigd in de massa rechtszaak nu een schikking aan. Getroffen klanten krijgen een schadevergoeding van 475 dollar per getroffen toestel óf krijgen 700 dollar korting op de aanschaf van een nieuwe LG smartphone. In het laatste geval komt dit er feitelijk op neer dat getroffen gebruikers door LG voorzien worden van een nieuw toestel.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie