Britse activiteiten Wileyfox failliet verklaard

Britse activiteiten Wileyfox failliet verklaard

07-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Smartphonemerk Wileyfox is in haar thuisland Groot Brittannië failliet verklaard. Het bedrijf is onder curatele geplaatst zodat onderzocht kan worden of een doorstart mogelijk is.

Wileyfox betrad in 2015 de smartphonemarkt met goedkope smartphones die voorzien waren van het Cyanogen OS, een besturingssysteem dat gebaseerd was op het Android platform. Totaal heeft Wileyfox zo'n tien toestellen uitgebracht, waarvan het merendeel ook in Nederland op de markt is verschenen. De toestellen van Wileyfox waren naar verluidt in trek door de goede verhouding tussen prijs en specificaties van de toestellen.

De laatste Android toestellen van Wileyfox verschenen begin vorig jaar. In de tweede helft van 2017 bracht Wileyfox ook nog een toestel met Windows 10 Mobile, een stap die bijna niemand begreep aangezien Microsoft rondom hetzelfde moment bekend maakte dat het bedrijf zou stoppen met de ontwikkeling van dit besturingssysteem.

Waarom Wileyfox failliet is gegaan is niet geheel duidelijk. Vorig jaar kwam Wileyfox in de problemen toen plots de stekker uit het Cyanogen OS werd getrokken en Wileyfox hals over kop op zoek moest gaan naar een ander platform voor haar smartphones. Naar verluidt heeft deze omschakeling en de benodigde ontwikkeling veel geld gekost.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie