WhatsApp Web krijgt mogelijk ondersteuning voor videogesprekken

WhatsApp Web krijgt mogelijk ondersteuning voor videogesprekken

09-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Messaging


WhatsApp Web, de webapplicatie om WhatsApp te kunnen gebruiken op een computer, tablet of laptop, krijgt mogelijk binnenkort ondersteuning voor videogesprekken. Als de functie daadwerkelijk beschikbaar komt, is WhatsApp in één klap een enorme concurrent voor Skype en Facetime.

WhatsApp introduceerde in januari 2015 een webversie voor haar messenger zodat gebruikers van WhatsApp ook vanaf een computer, laptop of tablet WhatsApp konden gebruiken. Sinds de introductie in 2015 is aan de webversie nog niet veel veranderd. Wel kwam WhatsApp in mei 2016 nog met een desktop-app, zodat het gebruik vooral op computers verder vereenvoudigd kon worden.

Er lijkt nu een grote aanvulling op komst te zijn voor WhatsApp Web. WABetainfo heeft codefragmenten ontdekt in WhatsApp waaruit opgemaakt kan worden dat WhatsApp Web binnenkort ondersteuning gaat krijgen voor video gesprekken. Tot op heden was dit enkel voorbehouden aan de smartphone app.

Grote concurrent voor Skype en Facetime

Wanneer WhatsApp de mogelijkheid voor het voeren van videogesprekken gaat doorvoeren in WhatsApp Web, wordt WhatsApp in één klap een enorme concurrent voor Skype en Facetime. Veel mensen gebruiken Skype en Facetime om videogesprekken te voeren. De gebruikersbase van WhatsApp is met 1,5 miljard gebruikers wereldwijd aanzienlijk groter dan Skype en Facetime. Daarnaast is WhatsApp niet voorbehouden aan een bepaald merk- of type apparaat, zoals dat bij Facetime wel het geval is.

Het is op dit moment nog niet duidelijk wanneer de mogelijkheid om videogesprekken te voeren toegevoegd gaat worden aan WhatsApp Web.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie