LG heeft LG V30s klaar staan voor introductie

12-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


LG komt in de komende weken rondom het Mobile World Congress in Barcelona hoogstwaarschijnlijk met de LG V30s. Het toestel beschikt naar verluidt over 256 GB interne opslagcapaciteit en wordt uitgerust met zogenaamde 'Lens software', dat vergeleken kan worden met de app 'Layar'.

Dit jaar is van LG rondom het Mobile World Congress geen grote introductie te verwachten. Op basis van alle informatie die tot nu toe is uitgelekt kan opgemaakt worden dat LG de LG V30 van vorig jaar gaat 'recyclen' en pas later dit jaar gaat komen met een opvolger voor de LG G6.

LG V30
LG V30

Het nieuwe toestel gaat volgens ETnews luisteren naar de naam 'LG V30s', waarbij LG een vergelijkbare naamgeving kiest als Apple met bijvoorbeeld de Apple iPhone 6S om aan te geven dat het in het geval van LG om een 'upgrade' van de LG V30 gaat.

Het nieuwe toestel beschikt volgens ETnews over maar liefst 256 GB aan interne opslagcapaciteit. Dat is fors meer dan de 64 GB opslagcapaciteit die standaard is voor de LG V30. Voorts is ook nog een geheugenkaartslot aanwezig waarin ook geheugenkaarten tot 256 GB in geplaatst kunnen worden.

Verder zal de LG V30s waarschijnlijk qua specificaties in grote lijnen hetzelfde zijn als de LG V30 en probeert LG vooral softwarematig wat grotere verschillen aan te brengen. Volgens ETnews beschikt de LG V30s bijvoorbeeld over een zogenaamde 'Lens functie'. Dit is een Augmented Reality app die op basis van de GPS positie in de zoeker van de camera informatie laat zien over de omgeving. Deze functionaliteit lijkt erg op de Layar app die al vele jaren bestaat.

De LG V30s wordt hoogstwaarschijnlijk in de week voor het Mobile World Congress gepresenteerd. Doorgaans onthult LG haar producten al voorafgaand aan het MWC middels persberichten, waarna de producten tidjens het MWC bewonderd kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie