Samsung gaat telefoons recyclen voor accu's elektrische auto's

Samsung gaat telefoons recyclen voor accu's elektrische auto's

12-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Samsung SDI, de tak van Samsung die zich bezig houdt met de ontwikkeling en productie van accu's, gaat oude mobiele telefoons en smartphones recyclen om uit deze oude apparaten metalen te winnen die gebruikt kunnen worden in accu's voor elektrische auto's.

Grondstoffen voor accu's worden steeds duurder doordat de vraag naar deze grondstoffen steeds verder stijgt, de mogelijkheid om de grondstoffen te winnen beperkt is en de belangrijkste leveranciers van grondstoffen zich in conflictgebieden bevinden. Om die reden leggen steeds meer bedrijven zich toe op het herwinnen van grondstoffen uit oude apparaten.

Nadat diverse autofabrikanten al een eigen recyclingsprogramma hadden opgetuigd om belangrijke materialen te winnen uit oude elektronische apparaten, gaat nu ook accufabrikant Samsung SDI actief metalen als koper en kobalt herwinnen uit oude mobiele telefoons en smartphones, meldt Bloomberg.

Vorig jaar heeft Samsung SDI alleen al uit alle teruggeroepen Samsung Galaxy Note 7 toestellen 142 ton aan kobalt, koper en andere metalen herwonnen. Deze materialen kunnen vervolgens weer hergebruikt worden in accu's voor de automotive industrie.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie