Android 8.0 Oreo update voor Samsung Galaxy S8 en S8+ beschikbaar in België

12-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Belgische gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ ontvangen sinds vandaag de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor hun toestel. Ook in andere Europese landen is Samsung gestart met de uitrol van de update. In Nederland wordt de update volgende week verwacht.

Gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ wachten al ruim een half jaar op de komst van een Android 8.0 Oreo update voor hun toestel. Deze update is de afgelopen weken uitgebreid getest binnen het bèta programma van Samsung. Dit bèta programma is ondertussen beëindigd en de uitrol van de officiële update is in de eerste landen van start gegaan.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+

Vanaf vandaag ontvangen gebruikers in onder andere België, Noorwegen, Duitsland, Turkije en diverse landen in het midden-oosten de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Samsung laat weten dat de update voor beide toestellen volgende week in Nederland wordt verwacht.

Diverse mid- en high-end smartphones van andere merken hebben alreeds een update naar Android 8.0 Oreo ontvangen. Sommige fabrikanten kunnen hier sneller mee zijn dan Samsung omdat Samsung relatief veel zogenaamde 'signature apps' meelevert. Ook de grafische schil van Samsung over het Android besturingssysteem (de TouchWiz interface) moet goed aangesloten worden op de nieuwe Android versie. Dit kost meer tijd en testwerk.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie