LG bevestigt komst 2018 versie van LG V30

13-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


LG heeft in een persbericht bevestigd dat het bedrijf tijdens het aankomende Mobile World Congress gaat komen met een 2018 versie van de LG V30. Volgens LG zal het toestel over diverse 'Artificial Intelligence' (AI) functies beschikken.

Al maanden wordt gesuggereerd dat LG het Mobile World Congress dit jaar gaat aangrijpen voor de introductie van een upgrade op de LG V30 van vorig jaar. LG heeft dit nu zelf officieel bevestigd in een persbericht. LG spreekt over een '2018 versie' van de LG V30 met daarin meer focus op kunstmatige intelligentie.

LG V30
LG V30

Het is een traditie van LG om in de aanloop naar de introductie van een nieuw product in een serie aan persberichten alvast steeds meer details te onthullen. In de komende dagen zal LG vermoedelijk nog meer persberichten over het toestel gaan uitsturen met meer details. In dit eerste persbericht ligt de focus dus op de bevestiging dat er een 2018 versie van de LG V30 gaat verschijnen tijdens het MWC en dat in dit toestel diverse 'Artificial Intelligence' functies beschikbaar zullen zijn.

Upgrade voor LG V30 in plaats van de LG G7

Oorspronkelijk werd verwacht dat LG tijdens het MWC met een opvolger voor de LG G6 zou gaan komen. LG heeft naar verluidt begin januari tijdens de Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas besloten dat het prototype van de LG G7 terug naar de tekentafel moest en derhalve dus niet op het MWC aangekondigd zou gaan worden. Hoofdreden is waarschijnlijk beschikbaarheid van de Qualcomm Snapdragon 845 processor, die pas in het tweede kwartaal beschikbaar zal komen voor LG.

Vorig jaar presenteerde LG de LG G6 wel op het MWC. Echter, omdat toen de op dat moment nieuwste Snapdragon 835 processor ook nog niet beschikbaar was voor LG, moest LG het toestel voorzien van de Snapdragon 821 processor uit 2016, waarmee de LG G6 feitelijk al verouderd was. Door nu een 2018-versie van de LG V30 uit te brengen ondervangt LG dit probleem en kan het bedrijf later dit jaar - zodra de nieuwste Snapdragon 845 processor beschikbaar is - alsnog de LG G7 gaan uitbrengen.

AI functies

De 2018 versie van de LG V30 komt qua specificaties waarschijnlijk in grote lijnen overeen met de oorspronkelijke LG V30 die LG vorig jaar september presenteerde. Wel wordt verwacht dat het toestel meer opslagcapaciteit zal hebben en mogelijk ook over meer werkgeheugen zal beschikken. LG gaat het toestel vooral softwarematig uitbreiden. Zo komen er volgens het persbericht van LG diverse AI-functies in het toestel te zitten. Mogelijk dat LG het hier over de Lens-functie heeft, die eerder deze week uitlekte.

De Lens-functie is een Augmented Reality app die op basis van de GPS positie in de zoeker van de camera informatie laat zien over de omgeving. Deze functionaliteit lijkt erg op de Layar app die al vele jaren bestaat.

Introductie 2018 versie van de LG V30

De 2018 versie van de LG V30 wordt hoogstwaarschijnlijk in de week voor het Mobile World Congress gepresenteerd. Doorgaans onthult LG haar producten al voorafgaand aan het MWC middels persberichten, waarna de producten tijdens het MWC bewonderd kunnen worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie