Goedkope Nokia 2 verkrijgbaar in Nederland

13-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


De budget Nokia 2 is vanaf nu beschikbaar bij meerdere (web)winkels in Nederland en België. De Nokia 2 is de goedkoopste Android smartphone van Nokia en is verkrijgbaar voor 119 euro.

De in oktober gepresenteerde Nokia 2 is nu ook verkrijgbaar in de Benelux. Officieel is het toestel gericht op zogenaamde 'opkomende markten' zoals bijvoorbeeld India. Om die reden werd de Nokia 2 in oktober dan ook in New Delhi (India) gepresenteerd. Met de Nokia 2 richt Nokia zich vooral op een doelgroep van 2 miljard mensen op de wereld die nog geen smartphone hebben. Voor de Nederlandse markt is de Nokia 2 het goedkoopste toestel in het portfolio van HMD Global en is vooral gericht op mensen die een telefoon of smartphone bezitten om vooral bereikbaar te zijn.

Nokia 2
Nokia 2

Omdat de Nokia 2 officieel bedoeld is voor opkomende markten, heeft het toestel een erg lage prijs. De Nokia 2 kost in de Benelux slechts 119 euro. Hiervoor levert HMD Global een smartphone met een 5 inch groot beeldscherm met een 720p HD (720 x 1.280 pixels) beeldschermresolutie. Het toestel wordt aangedreven door de Qualcomm Snapdragon 212 processor, een 1,3 GHz quad-core processor en heeft 1 GB werkgeheugen en 8 GB aan interne opslagcapaciteit. Daarbij is het toestel ook nog voorzien van een Micro SD geheugenkaartslot waarin geheugenkaarten tot 128 GB geplaatst kunnen worden.

8- en 5-megapixelcamera

Ondanks de lage verkoopprijs heeft HMD Global de Nokia 2 toch weten te voorzien van twee camera's met een behoorlijk hoge resolutie. Aan de achterzijde van het toestel is een 8-megapixelcamera geplaatst, aan de voorzijde een 5-megapixelcamera.

Wat de Nokia 2 vooral uniek maakt is de enorme accu capaciteit van 4.100 mAh. Daarmee is de accu van de Nokia 2 qua capaciteit twee keer zo krachtig als wat gemiddeld is voor toestellen met dit beeldschermformaat.

Inclusief twee grote Android updates

Tot slot draait de Nokia 2 op Android 7.1.1 Nougat en zal later een update naar Android 8.0 Oreo en zelfs het toekomstige Android P gaan ontvangen.

Vanwege haar relatief beperkte specificaties is de Nokia 2 niet geschikt voor intensieve smartphone gebruikers. Wie zijn of haar toestel vooral heeft om bereikbaar te zijn, af en toe gebruik te maken van social media en WhatsApp, komt overigens prima uit met de Nokia 2. De Nokia 2 is vanaf heden bij diverse Nederlandse en Belgische (web)winkels verkrijgbaar voor 119 euro. Meer informatie en alle specificaties van de Nokia 2 zijn verzameld op onze uitgebreide Nokia 2 overzichtspagina.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie