Details van veronderstelde Sony Xperia XZ2 Pro uitgelekt

Details van veronderstelde Sony Xperia XZ2 Pro uitgelekt

13-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Via een benchmark zijn details uitgelekt van een nieuw Sony toestel waarvan verondersteld wordt dat het gaat om de Sony Xperia XZ2 Pro. De kans is groot dat Sony deze smartphone tijdens het aankomende Mobile World Congress, eind deze maand in Barcelona, gaat presenteren.

In een HTML benchmark is een onbekende Sony smartphone opgedoken. De gegevens die uit de benchmark komen, laten zien dat het om een bijzondere high-end smartphone van Sony moet gaan. Het toestel heeft in de benchmark het typenummer H8116. Het toestel zou luisteren naar de naam 'Sony Xperia XZ2 Pro'.

Het is niet de eerste keer dat dit typenummer opduikt. Al begin december vorig jaar werd dit typenummer in verband gebracht met een toestel waarvan het beeldscherm een 4K resolutie zou kennen. Uit de nieuwe benchmark blijkt dat het om een 18:9 beeldscherm moet gaan met een 4K+ resolutie.

High-end specificaties

Er gaan al langere tijd geruchten over de Sony Xperia XZ2 Pro die waarschijnlijk binnen nu en twee weken gepresenteerd zal gaan worden samen met de Xperia XZ2. Op basis van eerdere geruchten wordt verwacht dat het toestel aangedreven wordt door de Qualcomm Snapdragon 845 processor en over 6 GB aan werkgeheugen beschikt. Verder wordt gesuggereerd dat het toestel uitgebracht gaat worden in een uitvoering met 64 GB en een uitvoering met 128 GB aan interne opslagcapaciteit.

Dubbele camera

Op cameragebied wordt verwacht dat de Sony Xperia XZ2 Pro is uitgevoerd met een dubbele camera aan de achterzijde. Deze dubbele camera is opgebouwd uit een 18-megapixel en een 12-megapixelcamera. Aan de voorzijde zou het toestel over een 13-megapixelcamera beschikken. Tot slot wordt gesuggereerd dat het toestel een 3.420 mAh accu heeft en direct uit de doos zal draaien op Android 8.1 Oreo, de meest actuele versie van Android.

Introductie tijdens het Mobile World Congress

Traditioneel trapt Sony het Mobile World Congress in Barcelona op maandag ochtend af met een persconferentie en smartphone introductie. De kans is groot dat de Sony Xperia XZ2 en Xperia XZ2 Pro op maandag 26 februari gepresenteerd zullen gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie