Nokia 8 eerste Android smartphone die Android 8.1 Oreo update ontvangt

14-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons en smartphones, is onverwacht snel begonnen met de uitrol van een Android 8.1 Oreo update naar de Nokia 8. Daarmee is de Nokia 8 de allereerste Android smartphone - buiten de toestellen van Google zelf - die een update naar deze nieuwste Android versie ontvangt.

Diverse gebruikers van de Nokia 8, één van de meest recente smartphones van Nokia-fabrikant HMD Global, melden dat zij een update naar Android 8.1 Oreo ontvangen voor hun toestel. Daarmee is de update onverwacht snel beschikbaar.

Nokia 8
Nokia 8

Android 8.1 Oreo is momenteel de meest actuele Android versie en werd vorig jaar december door Google uitgebracht. Tot op heden was deze Android versie enkel nog beschikbaar voor Pixel- en Nexus smartphones van Google. De Nokia 8 is daarmee het eerste externe Android toestel die de update ontvangt. 

De update is sneller dan verwacht beschikbaar. Eind januari startte HMD Global met de publieke bèta test van de Android 8.1 Oreo update.

De Nokia 8 werd vorig jaar augustus gepresenteerd en is tot op heden de meest uitgebreide smartphone van HMD Global op de Europese markt. Het toestel is sinds september vorig jaar verkrijgbaar. HMD Global probeert zich te onderscheiden met de belofte dat alle toestellen, duur of goedkoop, gedurende hun levensduur regelmatig Android updates zullen ontvangen. Tot nu toe weet HMD Global die belofte goed na te komen.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie