Indische letter zorgt voor crashes op Apple iPhones en Mac computers

Indische letter zorgt voor crashes op Apple iPhones en Mac computers

16-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Gebruikers van veel Apple apparaten, waaronder iPhones, iPads, iPod Touch muziekspelers, Mac computers en zelfs de Apple Watch lopen het risico op een flinke crash van verschillende apps - en in het ergste geval zelfs van het apparaat, wanneer een bepaald teken uit een Indische taal wordt getypt of een bericht wordt ontvangen waarin dit teken gebruikt wordt.

Wederom is een bug ontdekt die apps en programma's vast laat lopen op zowel iPhones, iPads, iPod Touch muziekspelers, Mac computers en zelfs de Apple Watch. Na ontvangst van een bericht met daarin een teken / letter uit een Indische taal, of wanneer deze letter wordt getypt, loopt de app of het programma waarin deze letter verschijnt vast. In het ergste geval loopt zelfs het gehele apparaat vast.

Zolang de letter in de app of het programma aanwezig blijft, zal deze blijven crashen, waardoor gebruikers op zoek moeten naar een manier waarbij de letter verwijderd kan worden zonder dat de app of het programma opgestart wordt. Het probleem blijkt zelfs in iOS 11.2.5, de meest recente versie van het iOS besturingssysteem voor te komen.

Het is niet de eerste keer dat een speciaal teken / letter voor problemen zorgt in het iOS en het Mac OS besturingssysteem. In het verleden zijn al drie tot vijf keer eerder dergelijke problemen aangetroffen waarbij speciale tekens of bepaalde weblinks leiden tot vastlopers en crashes. Waarschijnlijk kan Apple de problemen oplossen door weer een software update uit te brengen.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie