Uitrol Android 8.0 update voor Samsung Galaxy S8 stopgezet vanwege reboots

16-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond, Toestellen


Gisteren is bekend geworden dat Samsung is gestopt met de uitrol van haar Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. In een statement heeft Samsung meer helderheid gegeven waarom het bedrijf deze beslissing heeft genomen.

Begin deze week is Samsung in de eerste landen gestart met de uitrol van de lang verwachte Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Gisteren werd bekend dat de uitrol van deze update is stilgelegd. In een statement tegenover Sammobile heeft Samsung laten weten dat de uitrol is stilgelegd omdat bij sommige gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ de update problemen opleverde.

Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+
Samsung Galaxy S8 en Samsung Galaxy S8+

Na installatie van de Android 8.0 Oreo update zijn sommige gebruikers van de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ geconfronteerd met reboots. Daarbij valt de Galaxy S8 of Galaxy S8+ onverwacht uit en herstart zichzelf.

Samsung werkt momenteel aan een nieuwe versie van de update De nieuwe versie van de update wordt binnen enkele dagen verwacht.

Android 8.0 zorgt voor problemen bij meerdere fabrikanten

Het is opvallend dat nu ook Samsung de uitrol van de Android 8.0 Oreo update heeft moeten onderbreken. Eerder gebeurde dit ook al bij OnePlus en bij HTC, die beide tijdens de uitrol van de update nog bugs en problemen ontdekte waardoor de uitrol van de update werd onderbroken en later werd hervat met een bijgewerkte versie.

Sinds begin deze week was de Android 8.0 Oreo update voor de Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+ onder andere in België al beschikbaar. Nederlandse gebruikers van de Galaxy S8 en Galaxy S8+ zouden de update vanaf volgende week gaan ontvangen. het lijkt voor de hand te liggen dat de uitrol in Nederland door de recente ontwikkelingen ook iets later zal gaan plaatsvinden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie