LG komt in juni met 'opvolger' voor LG G6

LG komt in juni met 'opvolger' voor LG G6

19-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


LG heeft begin dit jaar laten doorschemeren dat het bedrijf afscheid neemt van de introductie traditie die het bedrijf afgelopen jaren heeft vastgehouden. Het toestel dat als opvolger gepresenteerd zal gaan worden voor de LG G6 verschijnt dit jaar niet in februari, maar in juni, zo blijkt uit nieuwe informatie.

Volgens de doorgaans zeer goed geïnformeerde tech-insider Evan Blass zal LG dit jaar in juni een smartphone gaan presenteren die als 'opvolger' gezien kan worden voor de LG G6 uit 2017. Begin dit jaar liet LG al doorschemeren dat het bedrijf van haar traditionele introductieschema afstapt. De ontwikkelingen op smartphone gebied gaan volgens LG niet meer zo snel, waardoor een halfjaarlijkse introductie van een nieuw smartphone model niet noodzakelijk en haalbaar meer is.

Het nieuwe toestel dat LG in juni gaat presenteren, gaat hoogstwaarschijnlijk niet naar de naam 'LG G7' luisteren. Welke naam het toestel wel gaat krijgen is nog niet bekend.

Groot Full Vision beeldscherm

Volgens Blass zal het toestel qua specificaties voldoen aan wat van een high-end smartphone uit 2018 verwacht mag worden. Het beeldscherm van het de nieuwe smartphone wordt een stuk groter dan het 5,7 inch grote beeldscherm in de LG G6. Blass spreekt over een beeldscherm van 6,1 inch met een 18:9 beeldschermverhouding. Waarschijnlijk zal het beeldscherm nagenoeg randloos zijn.

LG gaat voor de nieuwe smartphone naar verluidt een nieuw type beeldscherm gebruiken. Dit beeldscherm heeft een RGB-indeling met een witte sub-pixel. Hierdoor kan het beeldscherm de kleur 'wit' natuurlijker weergeven en kan meer helderheid creëren, zonder dat dit extra energie kost. Sterker nog: het beeldscherm zou tot 35 procent energiezuiniger zijn.

Qualcomm Snapdragon 845 processor

Het nieuwe vlaggenschip zal aangedreven worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor. Eén minpunt dat nu al genoemd wordt is dat LG het toestel met 'slechts' 4 GB aan werkgeheugen zal gaan uitrusten. Mogelijk past LG deze truc toe om ook met een plus-model te kunnen komen die over meer werkgeheugen beschikt. Het standaard model krijgt daarbij 64 GB aan interne opslagcapaciteit.

Op cameragebied zal het nieuwe paradepaardje van LG uitgevoerd gaan worden met een dubbele 16-megapixelcamera aan de achterzijde met een hoog diafragma van f/1.6. Verder zal het toestel stof- en waterdicht zijn en daarnaast ook stoot- en valbestendig en met dit laatste zelfs voldoen aan de MIL-810G standaard. Dat zou betekenen dat het toestel bestand is tegen een val van 1,80 meter hoogte op een betonvloer.

Andere bijzondere features

Andere features die door Blass genoemd worden zijn stereo 'BoomBox' speakers, HDR10 ondersteuning in het beeldscherm, draadloos opladen, een digitale assistent, stemherkenning en camera AI.

Blass voorspelt dat het nieuwe LG toestel in juni gepresenteerd gaat worden en vanaf het begin van de zomer op de markt verwacht mag gaan worden.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie