Alcatel bevestigt introductie van drie toestellen tijdens MWC

19-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Alcatel gaat aanstaande zaterdag, twee dagen voordat in Barcelona het Mobile World Congress haar deuren opent, drie nieuwe smartphones presenteren, zo blijkt uit een teaser die Alcatel dit weekend heeft gepubliceerd.

Volgende week maandag openen in Barcelona de deuren van het jaarlijkse Mobile World Congress. Dit is het grootste congres en beurs op het gebied van mobiele telecom ter wereld. Ook Alcatel zal het Mobile World Congress dit jaar aangrijpen voor de intorductie van diverse nieuwe telefoons en smartphones.

Alcatel hint op introductie van drie toestellen tijdens MWC
Alcatel hint op introductie van drie toestellen tijdens MWC

Vorig jaar oktober lekte al een groot deel van de roadmap van Alcatel uit. Daarop stonden zes nieuwe toestellen. Uit een teaser, die Alcatel afgelopen weekend heeft gepubliceerd, blijkt dat Alcatel aankomende zaterdag, 24 februari, tenminste drie toestellen van deze roadmap gaat presenteren: De Alcatel 5, Alcatel 3V en Alatel 1X.

Al geruime tijd is bekend dat Alcatel drie smartphone series gaat optuigen dit jaar. De serie die begint met het cijfer 1 wordt de budget serie en de serie met het cijfer 5 belooft het 'topsegment' van Alcatel te gaan worden. Overigens is het topsegment van Alcatel niet vergelijkbaar met het topsegment van bijvoorbeeld Samsung. Alcatel richt toestellen in haar top topsegment een doelgroep die bereid is tussen de 200 en 400 euro uit te geven voor een smartphone.

Naast de drie toestellen die Alcatel in haar teaser laat zien, bestaat de kans dat Alcatel ook de drie andere smartphones die al eerder zijn uitgelekt gaat presenteren. Hierover bestaat momenteel nog geen duidelijkheid.

18:9 beeldschermen

Over alle drie de series heeft Alcatel begin dit jaar al wat informatie gedeeld. In alle toestellen zal een beeldscherm met een 18:9 beeldschermverhouding centraal staan. Beeldschermen met deze beeldverhouding zijn iets langer. Dit wordt doorgaans gecombineerd met dunnere schermranden zodat een groter beeldscherm gebruikt kan worden zonder dat het toestel zelf ook groter wordt.

Alcatel heeft verder laten doorschemeren dat alle toestellen over gezichtsherkenning zullen beschikken. De Alcatel 3 en Alcatel 5 serie zullen beschikken over een dubbele camera. De Alcatel 5 beschikt tot slot over een beeldscherm dat aan drie zijden nagenoeg randloos is. De Alcatel 5 is daarmee ook het top-toestel van Alcatel voor dit jaar.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie