Benchmark hint op komst Samsung Galaxy Tab S4

19-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Samsung komt mogelijk dit voorjaar met een opvolger voor de Samsung Galaxy Tab S3. Een uitgelekte benchmark toont specificaties van een Samsung tablet die zouden passen bij een eventuele Samsung Galaxy Tab S4. De huidige Samsung Galaxy Tab S3 is tot op heden de meest uitgebreide tablet in het portfolio van Samsung.

Dit weekend is een benchmark opgedoken van een tablet van Samsung met het typenummer SM-T835. Aangezien de huidige Samsung Galaxy Tab S3 het typenummer 'SM-T820' en 'SM-T825' draagt, lijkt het voor de hand te liggen dat de benchmark die nu is uitgelekt toebehoort aan de opvolger voor de Samsung Galaxy Tab S3 en dat er dus een Galaxy Tab S4 in aantocht is.

Benchmark toont specificaties van mogelijke Samsung Galaxy Tab S4
Benchmark toont specificaties van mogelijke Samsung Galaxy Tab S4

De veronderstelde Samsung Galaxy Tab S4 krijgt volgens de benchmark een 10,5 inch groot beeldscherm met een beeldschermresolutie van 2.560 x 1.600 pixels. Daarmee is het beeldscherm iets groter en ligt de beeldschermresolutie hoger dan het beeldscherm in de Tab S3. Het beeldscherm in de Tab S3 meet een diagonaal van 9,7 inch en een resolutie van 2.048 x 1.536 pixels.

Snapdragon 835 processor

Hoewel de benchmark dit niet geheel bevestigd, lijken de specificaties te wijzen op het gebruik van de Qualcomm Snapdragon 835 processor. De processorsnelheid komt in ieder geval overeen met deze processor (2,3 GHz). De Galaxy Tab S3 draait op de Snapdragon 820 processor, de voorloper van de Snapdragon 835. Verder blijkt uit de benchmark dat de Tab S4 over 4 GB werkgeheugen en 64 GB opslagcapaciteit beschikt. Daarmee is de opslagcapaciteit verdubbeld ten opzichte van haar voorganger.

12-megapixel Dual Pixel camera?

Op cameragebied heeft Samsung ook wat wijzigingen doorgevoerd. Het lijkt erop dat de Galaxy Tab S4 uitgevoerd is met de Dual Pixel camera die ook in de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S8 wordt gebruikt. Het gaat hier om een camera met een resolutie van 12-megapixel. De frontcamera in de Tab S4 heeft een resolutie van 8-megapixel. Daarmee is de resolutie van de frontcamera omhooggegaan, aangezien de huidige Tab S3 een 5-megapixel frontcamera heeft.

Tot slot laat de benchmark zien dat de Samsung Galaxy Tab S4 draait op Android 8.0 Oreo, momenteel één van de meest recente versies van Android.

Introductie tijdens het MWC?

De kans is zeer groot dat Samsung de Samsung Galaxy Tab S4 aankomende week in Barcelona tijdens het Mobile World Congress gaat presenteren. De Samsung Galaxy Tab S3 werd vorig jaar ook tijdens het Mobile World Congress gepresenteerd. De focus van Samsung ligt overigens de komende week waarschijnlijk volledig op de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+. Ook deze twee toestellen worden naar verwachting aankomende zondag, 25 februari, in Barcelona onthuld.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie