HMD Global werkt aan high-end Nokia 8 Pro smartphone

19-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


HMD Global, de fabrikant van Nokia telefoons en smartphones, werkt volgens insiders aan een nieuwe high-end smartphone. Het toestel gaat mogelijk luisteren naar de naam 'Nokia 8 Pro' en zou qua specificaties niet onderdoen voor verwachte smartphones zoals de Samsung Galaxy S9.

De Nokia 8 Pro krijgt volgens de eerste berichten een glazen behuizing, vergelijkbaar met bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S8 en huidige iPhone modellen. Het toestel krijgt daarbij een beeldscherm met dunne beeldschermranden en een beeldverhouding van 18:9.

Render van de veronderstelde Nokia 8 Pro
Render van de veronderstelde Nokia 8 Pro

Gesuggereerd wordt dat de Nokia 8 Pro aangedreven zal worden door de Qualcomm Snapdragon 845 processor, de snelste smartphone processor voor 2018. Verder zou het toestel uitgevoerd zijn met een dubbele camera met een 'penta-lens' systeem. Dit systeem is in staat om lenzen in de cameramodule te draaien om de focus te verleggen tijdens het fotograferen of filmen.

De Nokia 8 Pro belooft een high-end smartphone te gaan worden die qua specificaties en vormgeving kan concurreren tegen toestellen zoals bijvoorbeeld de verwachte Samsung Galaxy S9. De introductie van de Nokia 8 Pro hoeft overigens voorlopig nog niet verwacht te worden. Het toestel zal naar verwachting op zijn vroegst pas aan het eind van het tweede kwartaal gepresenteerd gaan worden en komt mogelijk in de zomervakantie in de winkels te liggen. Ook de naam van het toestel is nog niet helemaal definitief.

Via
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie