Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ volledig uitgelekt

19-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  MWC 2018


Samsung heeft zelf al meermaals bevestigd dat het bedrijf aanstaande zondag, 25 februari, de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ gaat presenteren. Via een Duitse website zijn nu alle beelden en volledige specificaties van beide toetellen uitgelekt.

Met nog zes dagen op de kalender tot de officiële introductie van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+, zijn beide toestellen vandaag volledig uitgelekt. Voor iedereen die niet tot en met zondag wil en kan wachten zijn hier de beelden en specificaties van beide toestellen. De Duitse website WinFuture wist namelijk de hand te leggen op alle gegevens en heeft deze ook gepubliceerd.

Beelden van de Samsung Galaxy S9
Beelden van de Samsung Galaxy S9

Qua vormgeving zijn de nieuwe Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ aan de voorzijde bijna niet te onderscheiden van de huidige Samsung Galaxy S8 en Galaxy S8+. Aan de achterzijde van beide toestellen verraad de positie van de vingerafduksensor alsmede de dubbele camera op de Galaxy S9+ dat het om een nieuw model gaat. De vingerafdruksensor is namelijk voortaan onder de camera geplaatst, in plaats van ernaast, wat veel vette vingers zal schelen. De Galaxy S9+ heeft een dubbele camera, de Galaxy S9 een enkele camera aan de achterzijde, waarover verderop meer.

Beeldschermen ongewijzigd

Qua beeldscherm en beeldschermformaat wijzigt niets aan de Galaxy S9 en Galaxy S9+ ten opzichte van de huidige Galaxy S8 en Galaxy S8+. De Samsung Galaxy S9 krijgt een 5,8 inch Super AMOLED beeldscherm, de Galaxy S9+ een 6,2 inch Super AMOLED beeldscherm. Ook de resolutie blijft met 1.440 x 2.960 pixels ongewijzigd.

Beelden van de Samsung Galaxy S9+
Beelden van de Samsung Galaxy S9+

Nieuwe processor en verschil in werkgeheugen

Onder de motorkap is wel het een en ander aangepast en verbeterd. Europese uitvoeringen van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ worden aangedreven door de Samsung Exynos 9 processor, een octa-core processor opgebouwd uit een 2,9 GHz en een 1,9 GHz quad-core processor. Daarbij beschikt de Galaxy S9 over 4 GB werkgeheugen en de Galaxy S9+ over 6 GB aan werkgeheugen. Beide modellen hebben een interne opslagcapaciteit van 64 GB.

Enkele camera in Galaxy S9 versus dubbele camera in Galaxy S9+

Op cameragebied is vooral de Samsung Galaxy S9+ erg interessant vanwege haar dubbele camera. Samsung heeft het toestel voorzien van twee 12-megapixelcamera's met DualPixel technologie. De ene camera heeft een diafragma van f/1.5 en de tweede een diafragma van f/2.4. Afhankelijk van de lichtomstandigheden kan de camera - net als het oog - haar diafragma aanpassen op het licht om zo de beste foto- en video resultaten te behalen. De 'normale' Galaxy S9 heeft een 12-megapixelcamera met een diafragma van f/1.5.

Zowel de dubbele camera in de Galaxy S9+ als de enkele camera in de Galaxy S9 beschikken over optische beeldstabilisatie. Aan de voorzijde zijn beide toestellen uitgerust met een 8-megapixel frontcamera met een diafragma van f/1.7. Onder de camera aan de achterzijde van de Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ is een vingerafdruksensor geplaatst.

Door AKG geoptimaliseerde stereo speakers

Nieuw in zowel de Samsung Galaxy S9 als Galaxy S9+ zijn de stereo speakers. De speakers in beide toestellen zijn geoptimaliseerd door audio-expert AKG. Bij beide toestellen zal ook een stereo headset van AKG meegeleverd worden. Deze is dankzij geavanceerde audio software in staat om surround geluid weer te geven.

Verder is bekend dat de Samsung Galaxy S9 een bescheiden 3.000 mAh accu heeft gekregen en de Galaxy S9+ van een 3.500 mAh accu is voorzien. Vanzelfsprekend beschikken beide toestellen ook weer over een iris scanner, waarbij momenteel nog niet duidelijk is of Samsung hier nog verdere verbeteringen in heeft aangebracht ten opzichte van de Galaxy S8 modellen.

Aankondiging, prijs en beschikbaarheid

De Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9+ komen beschikbaar in de kleuren Midnight Black, Lilac Purple, Coral Blue en Titanium Gray, waarvan de laatste kleur waarschijnlijk niet in Europa gevoerd zal worden. Beide toestellen zullen aanstaande zondag in Barcelona officieel onthuld gaan worden en liggen naar verwachting al vanaf 8 maart in de winkels. Verkoopprijzen zijn momenteel nog niet bekend, al wordt wel gesuggereerd dat beide toestellen 50 tot 100 euro duurder gaan worden dan de oorspronkelijke introductieprijzen van de huidige Galaxy S8 en Galaxy S8+. Meer beelden zijn te vinden op WinFuture.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie