Apple brengt wederom iOS update uit om bugs te verhelpen

Apple brengt wederom iOS update uit om bugs te verhelpen

20-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Toestellen


Apple heeft wederom een update vrijgegeven voor het iOS besturingssysteem. De update verhelpt een bug waardoor bij het weergeven van een bepaald Indisch teken een iPhone volledig vast kon lopen.

Vorige week is een bug opgedoken in het iOS 11.2.5 besturingssysteem waardoor iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers vast konden lopen nadat een letter uit een Indisch alfabet weergegeven werd. Middels een nieuwe update voor het iOS besturingssysteem, versie 11.2.6, heeft Apple deze bug nu verholpen. De update is sinds gisteren avond beschikbaar voor alle iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers.

Naast iPhones, iPads en iPod Touch muziekspelers bleek de bug ook aanwezig te zijn in het Apple Watch OS en in het  Mac OS, waardoor ook computers van Apple en de Apple Watch kon vastlopen op het weergeven van de betreffende letter uit het Indische alfabet.

Zolang de letter in de app of het programma aanwezig blijft, zal deze blijven crashen, waardoor gebruikers op zoek moeten naar een manier waarbij de letter verwijderd kan worden zonder dat de app of het programma opgestart wordt. Het probleem blijkt in iOS 11.2.5 voor te komen. Andere versies van het iOS besturingssysteem hadden geen last van de bug.

Na een update naar iOS 11.2.6 is de bug verholpen en zullen apps en programma's niet meer vastlopen. Voor de Apple Watch heeft Apple een update naar Watch OS 4.2.3 uitgebracht en voor Mac computers een update naar Mac OS 10.13.3. Zelfs voor de Apple TV heeft Apple een update uitgebracht naar TV OS 11.2.6. In alle updates wordt de bug verholpen omdat de bug op alle apparaten van Apple betrekking had.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie