Microsoft staakt ondersteuning diverse basisfuncties in Windows Phone 7.5 en 8.0

Microsoft staakt ondersteuning diverse basisfuncties in Windows Phone 7.5 en 8.0

20-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Microsoft heeft bekend gemaakt dat gebruikers van smartphones die nog draaien op Windows Phone 7.5 of Windows Phone 8.0 vanaf vandaag geen push-notificaties meer kunnen ontvangen. Ook zal de 'find my phone' functie vanaf vandaag niet meer werken.

Officieel is de ondersteuning voor het Windows Phone 7.5 en Windows Phone 8 smartphone besturingssysteem van Microsoft al geruime tijd gestopt. Desondanks heeft Microsoft de ondersteuning voor diverse functies in beide besturingssystemen tot nu toe in de lucht gehouden. Per vandaag zal Microsoft echter de stekker gaan trekken uit de ondersteuning voor een aantal basisfuncties in beide versies van het Windows Phone besturingssysteem.

Microsoft ondersteunt vanaf vandaag geen push notificaties en meldingen meer in Windows Phone 7.5 en 8.0. Dat betekent dat bijvoorbeeld nieuws-apps geen nieuws alerts meer kunnen sturen. Naast het beëindigen van ondersteuning voor push-meldingen werkt vanaf vandaag de 'find my phone' functie ook niet meer. Met deze functie konden gebruikers hun toestel opsporen op het moment dat het toestel kwijt was.

Live tiles

Verder heeft Microsoft door laten schemeren dat er geen updates meer zullen verschijnen voor de 'live tiles' in beide versies van Windows Phone. Live tiles zijn de bewegende tegels op het homescreen van Windows smartphones.

Vooralsnog zal Microsoft alle functies die nu voor Windows Phone 7.5 en 8.0 zijn uitgeschakeld nog wel blijven ondersteunen in Windows Phone 8.1 en Windows 10 Mobile. Overigens is de ondersteuning voor Windows Phone 8.1 officieel ook al beëindigd, maar houdt Microsoft achterliggende systemen vooralsnog in de lucht.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie