Samsung verlaagt productie OLED beeldschermen voor Apple fors

20-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Toestellen


Samsung gaat de productie van OLED beeldschermen voor Apple fors verlagen. Apple zou aanzienlijk minder OLED beeldschermen afnemen van Samsung dan waar eerder op gerekend was, waardoor Samsung nu al met een overschot zou zitten.

De doorgaans goed geïnformeerde Japanse nieuwssite Nikkei berichtte eerder deze week al dat Samsung een overschot aan OLED beeldschermen heeft omdat Apple minder OLED beeldschermen zou afnemen dan verwacht. In aanvulling op dit eerdere bericht meldt Nikkei nu dat Samsung de productie van OLED beeldschermen voor Apple in het tweede kwartaal fors gaat verlagen.

Apple iPhone X
Apple iPhone X

Apple gebruikt sinds vorig jaar OLED beeldschermen in haar Apple iPhone X. Er doen al langere tijd geruchten de ronde dat de Apple iPhone X minder goed verkoopt dan eerder werd verwacht. Vanuit China zijn ook al berichten gekomen dat Apple de bestellingen voor onderdelen fors heeft verlaagd.

Samsung heeft in de voorbije jaren productielijnen gebouwd om voor Apple OLED beeldschermen te kunnen produceren. Doordat Apple minder beeldschermen afneemt dan eerder werd verwacht, blijft Samsung met een behoorlijk overschot zitten. Deze zou Samsung momenteel proberen te slijten aan andere fabrikanten. Samsung rekende erop dat het bedrijf dit kwartaal 45 tot 50 miljoen OLED beeldschermen zou moeten leveren aan Apple. Waarschijnlijk komt de daadwerkelijke afzet uit op 20 miljoen stuks.

Hoe ver de productie van OLED beeldschermen in het tweede kwartaal teruggeschroefd gaat worden, is nog niet bekend. Apple start waarschijnlijk in het tweede kwartaal ook al met de productie van de nieuwe generatie iPhones die in september gepresenteerd gaan worden. Voor een deel van deze toestellen gaat Apple ook OLED beeldschermen gebruiken.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie