Klantenbestand T-Mobile groeide in 2017 met ruim 9 procent

Klantenbestand T-Mobile groeide in 2017 met ruim 9 procent

22-02-2018  |  Tim Wijkman van Aalst  |  Achtergrond , Connectiviteit , Diensten , Netwerk


T-Mobile heeft een positief jaar achter de rug, zo blijkt uit de jaarcijfers die de provider vandaag publiceert. In 2017 is het klantenbestand van T-Mobile met ruim 9 procent, oftewel met 272.000 klanten, gegroeid.

De sterke groei in het klantenbestand is volgens T-Mobile vooral veroorzaakt door de introductie van het Unlimited abonnement begin vorig jaar. Met dit abonnement, dat sinds januari vorig jaar verkrijgbaar is, kunnen klanten onbeperkt bellen, sms'en en mobiel internetten in Nederland. Hoeveel Unlimited abonnees T-Mobile nu heeft is niet bekend gemaakt.

De omzet van T-Mobile is in 2017 ook gegroeid, al was deze groei minder hard dan het klantenbestand. De omzet steeg met 1,8 procent. T-Mobile boekte een omzet van bijna 1,4 miljard euro. Dit is de omzet uit vaste- en mobiele activiteiten opgeteld. De omzet uit de mobiele tak daalde de omzet met 4,6 procent naar 1,26 miljard euro.

Unlimited abonnement

T-Mobile opende begin vorig jaar frontaal de aanval richting Tele2 met de introductie van haar Unlimited abonnement. Daarmee positioneerde T-Mobile zich opeens ook als 'Challenger' op de Nederlandse markt. Tot dan toe had enkel Tele2 deze positie ingenomen. De flinke concurrentie tussen Tele2, T-Mobile, KPN en Vodafone heeft afgelopen jaar gezorgd voor een omzetdaling in de totale markt. Alleen Tele2 is erin geslaagd meer omzet te maken in 2017.

Eind vorig jaar maakte T-Mobile bekend dat het bedrijf de Nederlandse mobiele activiteiten van Tele2 zal gaan overnemen. Deze overname moet nog goedgekeurd worden. T-Mobile en Tele2 verwachten dat de overname goedgekeurd zal worden en in oktober of november van dit jaar rond zal zijn.
Laatste Nieuws0 Reacties
Geef je reactie